Trudnice, nikad ne objavljujte svoje fotografije na internetu – evo zašto

Radiosarajevo.ba
Trudnice, nikad ne objavljujte svoje fotografije na internetu – evo zašto
/ Meg Ireland, Foto: Instagram
Blogerka Meg Ireland 2014. je na grupi koja okuplja trudnice i majke na jednoj društvenoj mreži objavila fotografiju svog trudničkog stomaka.

Bilo je to sasvim spontan, nevin potez koji gotovo svaka trudnica ili majka napravi. Uostalom, šta se ružno moglo desiti?

Nažalost, upozorili su je da se njene trudničke fotografije nalaze na perverznom pornografskom siteu. Nakon što je otkrila ovo, odlučila je svoje iskustvo podijeliti na Instagramu kako bi podigla svijest o opasnostima koje vrebaju sa svih strana na internetu, pogotovo na društvenim mrežama.

„Moja trudnička fotografije, s 15 drugih intimnih koje sam dijelila na društvenim mrežama, završile su na kompromitirajućem siteu koji objavljuje slike golih trudnica. Svakog dana viđam porodične trudničke fotografije na Facebooku i vjerujem da nijedna žena ne pretpostavlja da bi moglo da joj se dogodi ovako nešto. Nisam ni ja, ali se ipak desilo“, napisala je Meg.

Činjenica da bilo ko od vaših virtualnih „prijatelja” to može učiniti još više je zastrašujuća. Ali to čak rade i neki muževi, nečiji djever, kum, radne kolege i kolegice, školski drugovi.

„Koga mogu kriviti? Neki bi rekli da sam u ovoj priči jedini krivac ja jer objavljujem privatne stvari na društvenim mrežama. Ipak, ja to vidim drugačije. Nije mi smetalo to što je nekom skinuo moju fotografiju, već mjesto na kojem je ona završila. Bukvalno mi se okrenuo želudac kada sam gledala sadržaj tog sitea“, navela je blogerka.

Ona je upozorila druge majke, sestre, tetke, prijateljice da dobro otvore oči kada objavljuju privatne stvari na društvenim mrežama, piše Blic, kao i da momentalno blokiraju svakog ko im djeluje sumnjivo.

Da li se vama dogodilo nešto slično? Koliko često objavljujete lične fotografije na društvenim mrežama i da li se bojite ovakvog scenarija?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije