Trudnica razmišlja o razvodu zbog imena koje njen muž želi dati kćeri

Radiosarajevo.ba
Trudnica razmišlja o razvodu zbog imena koje njen muž želi dati kćeri
Pixabay / Ilustracija

Trudna žena razmatra razvod od supruga nakon što je saznala kako želi nazvati njihovo nerođeno dijete.

23-godišnjakinja sedam je mjeseci trudna s prvim djetetom, no par se ne može dogovoriti oko imena. Njezin suprug, godinu dana stariji od nje, rekao joj je da će on dati ime prvoj bebi, a ona neka izabere ime za drugu, no ona je ostala slomljena srca zbog imena koje je predložio, piše msn.com.

Naime, odabrao je ime koje je jako slično imenu njegove bivše, za koju tvrdi da ju je "najviše volio". Kaže i kako joj je ta njegova bivša stvorila puno problema na početku veze, zbog čega je toliko razočarana muževim insistiranjem da razmišlja o razvodu.

Za savjet se obratila korisnicima Reddita.

"Hodali smo godinu dana i u braku smo dvije godine. Ostala sam trudna prije sedam mjeseci i nedavno smo počeli raspravljati o imenu bebe. Otkako je saznao da ću roditi curicu, želi joj dati ime svoje bivše", počela je svoju ispovijest.

"To nije bilo koja bivša, već ona s kojom je bio najduže i koju je najviše volio. U početku veze već smo imali problema zbog nje, no preselila se i naši su problemi nestali. Zaista ju je volio i to nikad nije skrivao od mene, no mislila sam da je gotovo kad se odselila.

Sad mi je jasno dao do znanja da želi da beba nosi to ime i da ja mogu odabrati ime za drugo dijete.

Kad sam ga pitala zašto toliko želi to ime, rekao mi je da to što mu veza s bivšom nije uspjela, ne znači da ne želi zadržati nešto što ga podsjeća na nju.

On ne razumije koliko to utječe na mene i neprestano mi govori da su to samo hormoni.

Je li još uvijek zaljubljen u bivšu ili je normalno da želi NAŠE dijete nazvati tako? Hvala", napisala je, prenosi Index.hr

Više hiljada ljudi je komentiralo njezinu objavu, a mnogi su joj poručili da ima svako pravo biti ljutita i razočarana. Što vi mislite?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije