Traže ljude da rade na ostrvu za 16.000 KM mjesečno, evo koji su uvjeti

Radiosarajevo.ba
Traže ljude da rade na ostrvu za 16.000 KM mjesečno, evo koji su uvjeti
Facebook / Ostrvo na kom se nalazi svjetionik East brother, u blizini San Francisca

Ostrvo na kom se nalazi svjetionik East brother, u blizini San Francisca, traži dva svjetioničara, a godišnja plata za ovaj posao je 130.000 dolara, što je u konvertibilnim markama oko 16.000 mjesečno.

Prema informacijama, u pitanju je i turističko-ugostiteljski objekt, pa svjetioničari treba da znaju da dobro kuhaju, čiste, pružaju razne usluge gostima, organizuju dostavu namirnica, ali i da koriste brod što zahtijeva kapetansku dozvolu od Obalske straže Sjedinjenih Američkih Država, piše The Guardian.

Raspored obaveza je složen, ponedjeljkom, utorkom i srijedom se pere veš, kupuju namirnice i obavljaju drugi poslovi održavanja objekta. Tokom vikenda, dočekuju se gosti i pripremaju obroci.

Ovaj svjetionik osvjetljava obalu od 1873. godine. 70-ih godina prošlog stoljeća, planirano je da se ovo zdanje sruši, ali je lokalna grupa to spriječila.

Izborili su se da se svjetionik obnovi i pretvori u hotelski smještaj. Gosti odmah po dolasku dobiju šampanjac, a onda kreću u turu po kompleksu. Sam svjetionik je i dalje operativan.

Oglas za posao je već privukao pažnju javnosti i, za sada, ima dosta zainteresovanih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije