Thunberg nije prihvatila ponudu Schwarzeneggera da joj posudi električno vozilo

Radiosarajevo.ba
Thunberg nije prihvatila ponudu Schwarzeneggera da joj posudi električno vozilo
Foto: Twitter / Arnold Schwarzenegger i Greta Thunberg

Borkinja protiv negativnih klimatskih promjena Greta Thunberg nije prihvatila ponudu holivudskog glumca i političara Arnolda Schwarzeneggera da joj posudi svoj električni automobil, piše portal AutoRepublika.

Schwarzenegger je među mnogima koji podržavaju ono što radi ova švedska tinejdžerka. I on sam daje prednost električnim vozilima u odnosu na konvencionalna.

Simpsoni predvidjeli pojavu Grete Thunberg

Tokom gostovanja u norveško-švedskom talk showu Skavlan snimljen u New Yorku, Thunberg je potvrdila da joj je Schwarzenegger ponudio vozilo, ali da je to odbila. Nije navela da li je riječ o električnom terencu Hummer ili nekom drugom vozilu.

"Jednu od najsmiješnijih ponuda sam dobila od Schwarzeneggera. Ponudio mi je njegov električni automobil", rekla je.

Nije obrazložila razloge zašto nije pristala na to, niti zašto ponudu smatra smiješnom.

Thunberg i Shwarzenegger u maju 2019. godine su prisustvovali klimatskoj konferenciji u Austriji. Tom prilikom su se zajedno fotografisali i razgovarali. Holivudski glumac i političar je poručio da je fasniran švedskom tinejdžerkom, naglasivši da se tako nešto često ne dešava, podsjeća portal AutoRepublika.

Pogledajte emotivan govor o kojem svi pričaju: Kako se usuđujete? Ljudi umiru

Thunberg je 23. septembra održala govor pred delegatima Ujedinjenih nacija u New Yorku koji su raspravljali o negativnim klimatskim promjenama. Njen govor je izazvao mnoštvo reakcija u svijetu. Liberalno i lijevo orijentirani pojedinci su podržali njen govor i ono što radi, dok su desno orijentirani pojedinci i organizacije negativno kritikovali švedsku tinejdžerku.

Sin brazilskog predsjednika lažnom fotografijom kritikovao Gretu Thunberg

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije