Svjetski rekorder: Ženio se 120 puta i u tim brakovima dobio 28 djece

Radiosarajevo.ba
Svjetski rekorder: Ženio se 120 puta i u tim brakovima dobio 28 djece
Jeste li ikada pomislili da je moguće oženiti 120 žena i uz to dobiti 28 djece? Da je i to moguće dokazao je Tambon Prasert s Tajlanda, koji je vjerovatno postavio novi rekord kada je riječ o vjenčanjima.

Naime, ovaj Tajlanđanin koji živi u Phromnee distriktu u Nakorn Nayok provinciji nedavno je priznao kako je ilegalno oženio više od stotinu supruga, a to je učinio pod prisilom, nakon što su lokalni novinari doznali ovu informaciju, prenosi Tribune.

Pedesetosmogodišnji političar i poduzetnik priznao je kako je oženio više od 100 supruga širom zemlje, te da je s njima dobio 28 sinova i kćeri. Dodao je i kako je prvu suprugu oženio sa samo 17 godina.

"Prvi brak sam započeo u 17. godini, a moja prva supruga bila je dvije godine mlađa od mene i zajedno smo imali troje djece. Poslije toga sam ženio ostale, a sve su one pretežno bile djevojke mlađe od 20 godina, jer ne volim starije, one se previše svađaju", kazao je Prasert.

Ipak, šta god mislili o njemu, na neki način Prasert u svakom svom braku ispada džentlmen, jer je svaka njegova supruga informirana o tome da je prije nje imao još nekoliko brakova te da se i nakon nje planira ponovo oženiti.

"Sve ih poštujem, u svakom slučaju pitam njihove roditelje za odobrenje za vjenčanje, u skladu s ovdašnjim običajima i tradicijom. Svi oni su bili prisutni na našim vjenčanjima", dodaje Prasert.

Njegova posljednja supruga, ipak, starija je od onih prethodnih te je riječ o 27-godišnjoj Nam Fon.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije