Svjetska zdravstvena organizacija: Naučite razlikovati gripu, prehladu i COVID-19

Radiosarajevo.ba
Svjetska zdravstvena organizacija: Naučite razlikovati gripu, prehladu i COVID-19
Foto: Pixabay / Ilustracija

Svi ste već svjesni, svijet se bori protiv pandemije COVID-19, izuzetno zarazne i smrtonosne bolesti koju uzrokuje novi soj koronavirusa SARS-COV-2

Brojke zaraženih rapidno raste svugdje, pa tako i u našoj zemlji (zasad je 11 oboljelih), a od ključne je važnosti ZAUSTAVITI širenje ove bolesti.

Jedna od jako važnih stvari - uz pranje ruku i izbjegavanje diranje lica (oči, usta, nos) - jeste to da prepoznate simptome na vrijeme i da NE IDETE u Domove zdravlja ukoliko sumnjate da imate COVID-19.

Apelujemo još jednom na sve - nemojte ići u ambulante, u Domove zdravlja, u hitne službe. Nazovite brojeve relevantnih institucija (na ovom LINKU su brojevi za Sarajevo).

U tom smislu izrazito je važno znati razlikovati simptome prehlade, gripe i COVID-19, o čemu je portal Radiosarajevo.ba i jučer pisao

Danas je i Ured UNICEF-a u BiH, pozivajući se na podatke Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), objavio upute - naučite razlikovati ove zarazne bolesti:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije