Svi su dijelili sliku mliječnih kanala kod žena, ali ona ipak nije tačna

Radiosarajevo.ba
Svi su dijelili sliku mliječnih kanala kod žena, ali ona ipak nije tačna

Kad se prošle sedmice na Twitteru pojavila fotografija navodnog ženskog mišićnog sistema, u vrlo kratkom roku je postala viralni hit. Internet ne prestaje raspravljati koliko zanimljivo izgledaju mliječni kanali žena.

Na slici je prikazan sistem koji podsjeća na cvijet, a mliječni kanali su simetrični i povezani na vrhu mišića u prsnom košu.

“Nisam zamišljala da ovako izgledaju mliječni kanali”, stoji uz fotografiju koju je lajkalo više od 140 hiljada osoba. 

Unatoč popularnosti fotografije, čini se da mali broj ljudi shvata da je riječ o netačnom prikazu mliječnih kanala.

Naime, međunarodna savjetnica za laktaciju Leigh Anne O’Conno upozorava da u stvarnosti mliječni kanali ne izgledaju tako ujednačeno i simetrično.

“Može biti slučaj kod nekih osoba, ali nije realno”, kaže O’Connor za Insider i pojašnjava da su mliječni kanali kod svake žene jedinstvene veličine i oblika, a neke ih imaju više ili manje od ostalih, prenosi Index.

“Veličina grudi ne utječe izravno na veličinu i broj mliječnih kanala. Osoba s većim grudima može ih imati manje od osobe s manjima”, upozorava.

Također, savjetnica za laktaciju tvrdi da nisu istovremeno svi kanali puni ili prazni.

“Neki se pune brže od drugih. Svaki slučaj se mora gledati pojedinačno.”

Iako ova slika može dati opću predodžbu o mliječnim kanalima u smislu mjesta na kojem se nalaze i njihovog izgleda, važno je imati na umu da je svako tijelo drugačije, pa čak i iznutra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije