Sve se može: Šesteročlana porodica živi svoj san u 28 kvadratnih metara

Radiosarajevo.ba
Sve se može: Šesteročlana porodica živi svoj san u 28 kvadratnih metara
Žrtvujući prostor, život ove porodice dobio je novi značaj, a i uspjeli su uštediti novac.

U maju 2015. godine Joran i Heather Harger spakirali su svoje četvero djece i ostavili ugodan život u predgrađu Orlanda u SAD-u kako bi volontirali u ruralnim dijelovima Južne Afrike.

Kako su napisali na porodičnoj internet stranici, odlučili su se na ovaj korak jer su osjetili "lični poziv da čine pravdu i prekinu ciklus moći".

Velika selidba uključivala je i preseljenje u kamp-kućicu od 28 kvadratnih metara. Novac koji su uštedili usvajajući ovaj minimalistički stil života pomogao im je u njihovoj radnoj misiji i medicinskoj terapiji za najstarijeg sina Syja kojem je dijagnosticirana bolest eosinophilic esophagitis, hronična bolest imunolokog sistema zbog koje je alergičan na većinu hrane. 

Hargeri su do sada uspostavili akvaponički sistem, uzgajaju zelenilo i povrće, što im osigurava gotovo polovinu hrane koju serviraju u lokalnoj predškolskoj ustanovi i u nastojanju da pokrenu kliniku gdje će mještani moći dobiti medicinsku pomoć, piše Country Living.

Građane SAD-a najviše je zanimalo kako se ova šesteročlana porodica snalazi u tako malom prostoru, pa zavirite i sami u njihov improvizirani dom i pogledajte kako žive:  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije