Supružnici tuže kompaniju: "Iskrcali su nas s kruzera zbog glasnog seksa"

Radiosarajevo.ba
Supružnici tuže kompaniju: "Iskrcali su nas s kruzera zbog glasnog seksa"
Foto: iStock / Više seksualnih odnosa za bolji san

Renata F. i njen suprug Volker su uplatili krstarenje po Karibima početkom aprila.

Čim su se ukrcali na brod, kako su ispričali njemačkom časopisu Reise Report, prepustili su se ljubavnom zanosu u kabini. Međutim, prozor je bio otvoren, tako da su ostali putnici mogli čuti sve. Renata je ispričala kako je zaista bila jako glasna tokom seksa, a kad je sve završilo, ona i suprug su se posvađali, što su isto svi mogli čuti.

Iste večer, na vrata im je pokucao zaposlenik kompanije TUI u pratnji zaštitara i obavijestio ih kako je kapetan odlučio da moraju napustiti brod. Supružnici kažu kako su ih sljedećeg dana bešćutno ostavili na Barbadosu i rekli im da se sami snađu kako će se vratiti natrag u Njemačku. Tvrde kako je jedini njihov grijeh bilo to što su bili glasni i dodaju kako nisu napravili nikakvu štetu u kabini. Zato će, kažu, tužiti TUI i tražiti naknadu svih troškova koji su im nastali dok su organizirali povratak doma.

Iz kompanija TUI za Fox News su rekli kako su ih zamolili da odu s broda zbog sigurnosnih razloga.

"Zbog sigurnosnog incidenta iskoristili smo naše pravo da zamolimo putnike da napuste brod. To smo učinili zbog sigurnosti njih dvoje ali i sigurnosti ostalih putnika. Imamo cijelu prepisku s parom u kojoj smo im opisali zašto su morali otići. Prema našim propisima, u ovakvim posebnim slučajevima troškove povratka snose sami putnici, što smo im objasnili na sastanku prije napuštanja broda. Kompanija im je ponudila pomoć u organizaciji povratnog putovanja", rekli su u TUI-ju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije