Student na Harvardu za diplomski predao rep album

Radiosarajevo.ba
Student na Harvardu za diplomski predao rep album
Student na prestižnom američkom univerzitetu Harvard za diplomski rad iz engleskog predao je svoj debitantski rep album, za šta je dobio visoke pohvale.

Zvaničnici univerziteta su rekli da je Obasi Shaw prvi student u historiji tog univerzitet koji je na Odsjeku za engleski - za diplomski rad predao rep album, prenosi AP.

U albumu se spominju "Kenterberijske priče" Geoffrey Chaucera iz 14. stoljeća, kao i drugi literarni klasici. Shaw je dobio ocjenu "A-", što će mu obezbijediti da diplomira s najvišim počastima.

On je rekao da je iznenađen pozitivnim rekacijama s Harvarda. List Harvard gazet prenio je da je Shaw odrastao u Atlanti slušajući hrišćanski rep, ali da je prije dvije godine počeo da sluša Kendrick Lamaria i Chensa repera koji su stekli popularnost pjesmama o problemima crnaca u Americi.

On je posebno cijenio njihovu spremnost da se upuste u "pitanja rase, vjere i crnačkog identiteta" što je našlo odjek i u njegovom diplomskom.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije