Stručnjaci savjetuju: Ovo je top deset vježbi za stražnjicu

Radiosarajevo.ba
Stručnjaci savjetuju: Ovo je top deset vježbi za stražnjicu
Foto: Thinkstock / Ilustracija

Lijepo oblikovana stražnjica i noge najčešći su dio tijela koje žene žele dotjerati, a uz svakodnevno ponavljanje ovih jednostavnih vježbi već kroz dva do tri mjeseca rezultati su očigledni. Želite li ovo ljeto impresionirati svojom pozadinom, priključite nam se u treningu za super guzu.

1. Otkrijte koje su omiljene vježbe Kim Kardashian za podignutu, okruglu i prćastu stražnjicu u videu:

2. Režim vježbanja Victorijinih anđelica nije lagan, ali je i iznimno efikasan. Oblikovanje guze temelji se na vježbama koje se izvode na podu, a imaju elemente pilatesa i aerobica:

3. Osnova svake dobre vježbe za guzu su čučnjevi, koje možete nadograđivati raznim iskoracima. Kako to pravilno izvesti pogledajte u videu koji se temelji na petodnevnom planu oblikovanja guze:

4. Utezima se pojačava intenzitet vježbi, a za još bolje rezultate njima opteretite i noge i ruke:

5. Pilates vježbe za guzu i bedra izvode se nešto sporijim intenzitetom, ali s više ponavljanja, a uključuju obavezno zagrijavanje koje sprječava mogućnost ozljeda:

6. Za one koje osim oblikovanja, žele i smanjiti obujam svoje guze i nogu, idealne su pilates vježbe na podu:

7. Kombinacija plesnih i modernih aerobic tehnika najpopularniji su oblik vježbi za guzu u Brazilu, čije se stanovnice ponose titulom najljepših pozadina na svijetu. Otkrijte kako to one rade:

8. Fitness trenerica Alicia Marie otkriva kako vježbe za guzu treba prilagoditi vašem tipu guze. Postoje četiri osnovna oblika, a koji je najbolji tip vježbi za vas pogledajte u videu:

9. Osim veličine i oblika, česti problem je nakupljanje neželjenog celulita na stražnjici. Da biste ga smanjili ili uklonili, potrebne su vježbe brzog intenziteta:

10. Vježbate li u teretani, uz pomoć raznih sprava i utega možete ubrzati željene rezultate:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije