Stjuardese otkrile koji zahtjev putnika najviše mrze

Radiosarajevo.ba
Stjuardese otkrile koji zahtjev putnika najviše mrze
Foto: Thinkstock / Ilustracija

Stjuardese najviše mrze kad od njih tražite da vam pomognu podignuti prtljagu, sudeći prema najpopularnijoj stranici posvećenoj kabinskom osoblju na Facebooku, A Fly Guy’s Cabin Crew Lounge.

Stranica koja ima gotovo 850 hiljada fanova na Facebooku se obrušila na velika osiguravajuća društva koja potiču putnike da zatraže od posade pomoć pri podizanju ručne prtljage u prostor predviđen za nju.

"Međunarodna osiguravajuća tvrtka Axa objavila je popis savjeta za putovanja i njihov prijedlog broj jedan za izbjegavanje bolova u leđima tokom putovanja je: Zatražite kabinsko osoblje da vam podigne tešku prtljagu!" započinje objava koja je postala viralna.

"Pogodite tko puno putuje, AXA? Kabinsko osoblje. Pobrinut ćemo se da izbjegnemo plaćanje putnog osiguranja kompaniji koja ne vodi računa o našem zdravlju i sigurnosti", napisali su.

"Sramite se. Moj posao nije podizanje teških torbi. Definitivno ću vas izbjegavati...", jedan je od komentara, a i mnogi drugi pozvali su na bojkot.

Mnogi su istaknuli i ironiju savjeta osiguravajućeg društva; članove posade ne bi pokrivalo osiguranje, poput Axe, u slučaju ozljede prilikom podizanja torbe - jer to nije u opisu njihovog posla.

Axa je ubrzo objavila ispriku i ispravak na svojoj Facebook stranici. "Ispričavamo se onima od vas koji su s pravom osporili članak koji smo objavili jučer o kabinskom osoblju i velikoj prtljazi. Izmijenili smo to u svjetlu vaših povratnih informacija", napisali su.

Sad preporučuju da "spakirate samo ono što možete podići".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije