Stefan je 14 puta osvojio jackpot pa otkrio kako pobijediti

Radiosarajevo.ba
Stefan je 14 puta osvojio jackpot pa otkrio kako pobijediti

Stefan Mandel iz Rumunije školovao se za ekonomistu. Ispalo je da jako dobro razumije brojeve, kao jedan od onih čudotvoraca koji ih razumiju na intuitivnoj razini.

U 80-ima je napravi sistem i pogodio glavni pogodak. Do danas je pogodio čak 14 puta i ne jedna osoba sjetila ga se dok se očekuje Powerball od 750 miliona dolara, četvrti najveći u historiji SAD-a.

Sve je počelo davno u Rumuniji još pod komunistima kada je izračunao da ako kupi srećke s određenim brojevima, može biti siguran da će dobiti najmanje drugi najbolji dobitak. Nagovorio je dvojicu prijatelja da i oni ulože novac, jer ipak nije bilo jeftino kupiti tolike srećke.

"Osvojili smo 72.783 leva, što je tada bilo jednako 18-godišnjoj plaći", rekao je Mandel za Planet Money 2016., a prenosi Washington Post. 

Iskoristio je novac kako bi sa suprugom i djecom pobjegao iz Rumunije i vremenom odselio u Australiju. Tamo je svoj sistem još i usavršio. Naoružao se kompjutorima, svime što mu je bilo potrebno, i izračunao je koje sve kombinacije mora ispuniti kako bi bio siguran da će dobiti.

Trebalo mu je još novca. Što je značilo još investitora. Pa ih je pronašao. I opet je uspio. Pa su to isto napravili opet i opet. Kroz 80-te pogodio je glavni pogodak 12 puta i prisilio australske nadležne vlasti da tako promijene pravila da više nije mogao primjenjivati ono što je činio. Što se njega tiče, bilo je to sasvim OK. On je imao dovoljno novca da se okrene lotu u Virginiji u SAD-u. Baš taj loto zato što je bila riječ o najmanje kombinacija koje su se vrtjele od svih drugih po SAD-u.

Ostatak teksta čitajte na ovom linku

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije