Stanovnici Beča vole kupovati namirnice na pijaci: Posjećenost veća nego ikad

Radiosarajevo.ba
Stanovnici Beča vole kupovati namirnice na pijaci: Posjećenost veća nego ikad
Foto: Eurocomm-PR Sarajevo / Pijaca u Beču

Moderne bečke pijace su popularnije nego ikad, tvrdi gradska vlast.

U Beču postoji 17 pijaca na kojima se prodaju namirnice. Novim radnim vremenom, ljubaznim osobljem i uz brigu o svakom kupcu bečke pijace su dosegle rekord od 357.917 posjetilaca sedmično.

Od oktobra 2018. godine pijace su prilagodile svoje radno vrijeme i u toku radnih dana su otvorene od utorka do petka, u periodu od 15 do 18 sati, a subotom od osam do 12 sati.

Pijaca u Beču - undefined

Foto: Eurocomm-PR Sarajevo: Pijaca u Beču

Optimizacijom radnog vremena Bečlije su postigle rast prometa od 11 posto i rekord od 357.917 posjetilaca sedmično. „

"Špica" prometa na svim pijacama izmjerena je poslije 15, a najpoznatija mjesta za kupovinu su Brunnenmarkt, Rochusmarkt i Naschmarkt. Samo na ovim pijacama je izbrojano 181.428 posjetilaca u toku jedne sedmice, dok su subota i srijeda proglašeni za dane sa najvišim prometom.

Bečke pijace trenutno upošljavaju četiri hiljade ljudi i pored ljubazne usluge, široke i kvalitetne ponude udruženje PULS je građanima na svim pomenutim lokacijama obezbijedilo javni pristup pokretnim defibrilatorima.

S obzirom na to da je Beč najpametniji grad na svijetu sasvim je jasno da i pijace imaju svoju aplikaciju.

Pijaca u Beču - undefined

Foto: Eurocomm-PR Sarajevo: Pijaca u Beču

Aplikacija nudi pregled svih 17 lokacija za iOS i Android uređaje a putem besplatnog poziva na "hotline za namirnice" (T: +43 14000-8090) možete dobiti savjete za kupovinu i skladištenje hrane, ali i uputiti oštru žalbu, ukoliko je to neophodno - saopšteno je iz Grada Beča.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije