Šta vam kažu zvijezde: Mjesečni horoskop za septembar

Radiosarajevo.ba
Šta vam kažu zvijezde: Mjesečni horoskop za septembar
Foto: Pixabay / Ilustracija

Pročitajte mjesečni horoskop za septembar.

OVAN

Ovnovi, nemojte težiti promjenama, nego održavajte status quo, osim ako stanje u vezi ne postane posebno loše. Ako ste bacili oko na nekog, suzdržite se od riskiranja. U drugoj polovici septembra imaćete kratak fitilj. Ne želite li narušiti odnose, morat ćete imati više takta. Trebate li donijeti važnu odluku, dobro razmislite prije nego što napravite prvi potez. Ne biste imali koristi od žurbe. Savjetuje vam se pažljiv odnos prema novcu.

BIK

Prvi dio mjeseca gotovo je idealan za Bikove, a zadnjih desetak dana nastupaju zatišje i rutina. Na ljubavnom planu očekuje vas niz ugodnih iskustava. Okolnosti su vam povoljne pa iskoristite period Djevice da napravite ključne pomake. Šaljite molbe, objavljujte oglase, tražite sponzore i obratite se moćnicima. Ne dopustite da vam oči budu veće od želuca.

BLIZANCI

Blizancima će odnosi biti jak izvor stresa, za šta će krivica ležati pomalo na svim umiješanima. Od 15. septembra, kad se Venera nađe u Vagi, bit će vam lakše izgladiti nesporazume s voljenim. Zbog niske koncentracije i rastresenosti mogli biste počiniti brojne pogreške i propuste. Štošta će vam biti zanimljivije od posla i učenja, ali za neodgovornost je izgledna visoka cijena. Čuvajte se sukoba s nadređenima.

RAK

Razlika u godinama neće spriječiti Rakove slobodnjake da se upuste u novu romansu. Međutim, izgledi da ona potraje nisu najbolji. U drugoj polovici mjeseca planetarne energije prelaze u Vagu potičući vas da pronađete vremena za porodicu. Rad i učenje će vam bolje uspijevati do 22. septembra. Dotad obavite najteže dijelove posla. Pobrinete li se za vanjštinu, osjećat ćete se puno bolje.

LAV

Lavovima će trebati nekoliko stresnih epizoda da bi shvatili pogrešnost ulijetanja u zabranjenu ili neodrživu vezu. Čeznete li za dobrim provodom, okolnosti će vam ići na ruku od 15. septembra. Vrijeme je povoljno za Lavove čiji su poslovi vezani za medije, nastupe, komuniciranje i prikupljanje podataka. Otvaraju vam se dobre prilike za popravljanje finansijskog stanja.

DJEVICA

Djevice su usred svog aktivnog perioda. Imate povećane ambicije na mnogim poljima. Mogli biste zanemariti oprez po kojem ste poznati i uletjeti u neizvjesnu vezu. Krenite direktno prema ciljevima koje ste postavili, a možda i prema jednom novom koji će se iskristalizirati ovih dana. Intelektualna glad odvest će vas u potragu za novim spoznajama.

VAGA

Prvih sedmica septembra Vage će moriti bojazni koje su vjerovatno samo plod mašte. Nemojte povlačiti poteze na osnovu tih negativnih emocija. Od 15. septembra bit ćete spokojniji i raspoloženiji za izlaske i posjete. Doći ćete u napast liječiti tjeskobu i potištenost kupovinom. Kad počne vladavina Vage, želja za zabavom i društvena zbivanja odvlačit će vam pažnju od radnih obaveza. Nastojite se disciplinirati.

ŠKORPIJA

Razigrani i šarmantni, Škorpioni će biti duša izlazaka i zabava. Uložite dio energije u animiranje povučenih i osamljenih prijatelja i znanaca. Zadnjih desetak dana bit ćete skloniji mirovanju. Neočekivan priliv novca izmamit će vam osmijeh na lice. Razmišljate li o podizanju kredita, prve dvije sedmice donose dobre prilike, ali nikad ne zanemarujte uobičajene mjere predostrožnosti.

STRIJELAC

Prisni odnosi postat će nestabilni za mnoge Strijelce. Morat ćete obuzdati izljeve bijesa u nadi da će vas partner oponašati u tom pogledu. Izdržite li do polovice septembra, odnos će vjerovatno preživjeti. Dobar nos za poslove pomoći će vam u svim vrstama novčanih transakcija. Uskladite li intuiciju i zdrav razum, ostvarit ćete značajan uspjeh. Iskoristite priliku da se riješite dugova.

JARAC

Jarci će u prvom dijelu mjeseca imati više vremena i volje za nježnosti, dok će ih u nastavku razne obaveze sprečavati da posvećuju puno pažnje partneru. Održavajte komunikacijski kanal otvorenim da ne dođe do nesporazuma. Zasučite rukave i ubrzajte aktivnosti na tekućim projektima. Klonite se rasprava s nadređenima i državnim službenicima iako bi vam se moglo učiniti da su vam naklonjeni.

VODOLIJA

Nakon tihe pripreme u prve dvije sedmice sredina septembra Vodolijama nosi plimu ljubavne sreće. Iskoristite je za osvajanje voljene osobe i za ispravljanje grešaka u vezi. Septembar se nazire kao mnogo bolji mjesec za Vodolije od avgusta. Smjet ćete sebi priuštiti poneku sitnicu koju ste ljetos stidljivo priželjkivali. Uložite veći trud u obrazovanje, bit ćete višestruko nagrađeni.

RIBE

Ribe će se dvoumiti o uzroku nesuglasica s partnerom. Je li to privremen manjak tolerancije ili trajno nepomirljive razlike? U posljednjem slučaju procijenite ima li smisla nastaviti. Iako vam se trenutna situacija može činiti nepovoljnom, nemate ozbiljan razloga za brigu. Ako vam je nametnut težak zadatak, zatražite pomoć i dobit ćete je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije