Šta ste u horoskopu starih Egipćana

Radiosarajevo.ba
Šta ste u horoskopu starih Egipćana
Pixabay / Ilustracija
Stari Egipćani prvi su vjerovali da zvijezde upravljaju ljudskim sudbinama, a o njihovom horoskopu znalo se malo.

Ono što se zna da svakim razdobljem u godini upravlja jedno božanstvo, a evo šta to znači:

 

Amon 1.1. - 2.2

Stari Egipćani vjerovali su da je Amon prorok. Svojim je štićenicima dao talent da se mogu brzo zaljubiti i pronaći ljubav svog života. Rođeni u ovome znaku su uporni ali nisu nametljivi. Na prvi pogled možda izgledaju hladni, ali su zapravo jako emocionalni i nježni prema drugima. Najviše od svega boli ih nevjera, jer su prije svega jako odani te dobri prijatelji i ljubavnici.

 

Sebek 3.2. - 4.3.

Sebek je bio božanstvo rijeke Nil koja je Egiptu dala izvor života. Pripadnici ovoga znaka izrazito cijene umjetnost i većina njih je izuzetno umjetnički nadarena. No trebali bi pripaziti, jer znaju biti zaslijepljeni tuđom ljepotom što ih često vodi na krivi put. Rođeni pod Sebekom jako su znatiželjni i vole svugdje "gurati svoj nos" i teško čuvaju tajne zbog čega nerijetko prekidaju prijateljstva.

 

Oziris 5.3. - 9.4.

Oziris je u starom Egiptu bio božanstvo plodnosti i rasta. Pripadnici ovoga znaka jako su senzualni ali i romantični. Svog partnera uvijek će razveseliti malim i slatkim poklonima. Puni su razumijevanja za druge i rado pomažu svojim prijateljima ako se nađu u nevolji. Neophodna im je ljubav i nježnost koju traže cijeli život, ali nakon što je nađu, ona je za vječnost.

 

Ptah 10.4. - 2.5.

Ptah je u starom Egiptu bio božanstvo istine. Pripadnici ovoga znaka su iskreni, otvoreni i pomalo naivni. Ujedno su i impulzivni te zahtjevni, i nemaju strpljenja za tuđe prohtjeve ili kašnjenja. Zbog svoje istaknute iskrenosti često drugima kažu što misle bez obzira na posljedice. Isto se ponašaju i u ljubavi, a upravo ta osobina nekontroliranog izražavanja mišljenja može ih koštati i dobrih odnosa.

 

Horus 3.5. - 16.6.

Horus je bio božanstvo života. Pripadnici ovoga znaka skloni su avanturama i često sklapaju nova poznanstva. Nepoznate zemlje i krajevi jako ih privlače pa za njih putovanja na egzotična mjesta nisu ništa neobično. Vole uživati u izvanrednoj prirodi i blagodatima koje život pruža. Pripadnicima ovoga znaka potreban je snažan i stabilan partner koji može preživjeti sve njihove hirove.

 

Neftis 17.6. - 21.7.

Neftis je u starom Egiptu bila štovana kao božica ljubavi, zbog čega je i ovaj znak prozvan najromantičnijim. Pripadnici ovoga znaka jako su senzualni, strastveni i emotivni zbog čega vrlo pažljivo biraju svog partnera. Strah od povrijeđenosti leži iza ova ovakvog ponašanja. Od partnera očekuju puno, ali za uzvrat daju isto toliko. Strpljivi su i žele saslušati tuđe probleme, ali i dati koristan savjet. To ih čini odličnim prijateljima.

 

Set 22.7. - 18.8.

Set je bio božanstvo munje i oluje, pa su zbog toga pripadnici ovoga znaka vrlo temperamentni. Ne predaju se lako i često su se spremni boriti do kraja za ono što žele. Osim toga, jako su intuitivni i brzo se prilagode svakoj situaciji. Također vrlo su radoznali i uvijek žele isprobavati nešto novo i zanimljivo. Za pripadnike ovoga znaka nije timski rad jer su samostalni i žele sve sami napraviti.

 

Anubis 19.8. - 21.9.

Anubis je u starom Egiptu bio zaštitnik. Rođeni u ovome znaku vrlo su pošteni i odgovorni. Izrazito su samouvjereni i tvrdoglavi te rijetko slušaju tuđe savjete, iako će ih uvažiti. Vrlo su emotivni i romantični te imaju visoka očekivana u ljubavi. U jednom trenutku života morat će se pomiriti s tim da ne mogu dobiti sve. Inače su vrlo inteligentni, ljubazni i diskretni.

 

Ra 22.9. - 15.10.

Ra je u Egiptu bio jako cijenjeni bog sunca. Rođeni u ovome znaku puni su pažnje i ljubavi za druge. Prije svega su racionalni i uvijek će promisliti više puta prije nego se odluče za neki pothvat. Pripadnici ovoga znaka vole romantiku i vjerni su svom partneru do kraja života. Jedina mana ovoga znaka je nesigurnost zbog koje često propušta dobre prilike.

 

Izda 16.10. - 9.11.

Izda je božica čuda. Smatra se da rođeni pod njezinom zaštitom imaju posebne moći. Krasi ih i neodoljivi osmijeh s kojim osvajaju sve oko sebe. Strastveni su i otvoreni, a u ljubavi im je najbitnije da usreće svog partnera. Međutim, za njih ne postoji zabranjeno voće i neće se libiti dobiti ono što žele. Jako su dobri prijatelji jer znaju saslušati druge i uvijek udijeliti dobar savjet.

 

Thoth 10.11. - 3.12.

Thot je u starome Egiptu bio poznati kao božanstvo svjetlosti, mudrosti i magije, pa su pripadnici ovoga znaka uvijek precizni i tačni jer posjeduju velike organizacijske sposobnosti. Rođeni u ovome znaku vrlo su svestrani te ih zanimaju sve grane znanosti. U ljubavi uvijek žele imati nekog pouzdanog pored sebe na koga će moći računati i s kim će moći podijeliti sve svoje probleme.

 

Hator 4.12. - 31.12.

Hator je bila božanstvo muzike i umjetnosti, pa su rođeni u ovome znaku često cijenjeni glazbenici i umjetnici. Šarmantni su, kreativni, maštoviti i sve uvijek rade s velikom ljubavlju. Pripadnici ovoga znaka zaljubljeni su u ljubav i teško im pada prekid i samoća. Potreban im je partner koji će ih razumjeti i znati cijeniti. Probleme u životu može im stvarati samo njihova nesigurnost i prevelika emotivnost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije