Šta se desi kada pijete vodu od kokosa sedam dana?

Radiosarajevo.ba
Šta se desi kada pijete vodu od kokosa sedam dana?

Mnogi ljudi tvrde da kokos ima gotovo magičan učinak na ljudski organizam, s nebrojenim zdravstvenim beneficijama. Postoje mnoge prednosti konzumiranja kokosa u svim njegovim oblicima (neki će vas možda iznenaditi).

Kokosova voda ima praktičnu i kompatibilnu strukturu za krvnu plazmu u ljudskom krvotoku. U prošlosti se koristila u oružanim sukobima, kao zamjena za krv i spasila je brojne živote.

Danas, kokosovo ulje se koristi u cijelom svijetu. Može se naći u brojnim maloprodajnim objektima, koji vam nude mogućnost da iskoristite ovaj nevjerovatan poklon iz prirode, a koji je jedan od najboljih elemenata detoksikacije u svijetu.

Šta se desi kada pijete vodu od kokosa sedam dana?

Kokosova voda jača imunitet i eliminira bakterije koje uzrokuju infekcije urinarnog trakta, gonoreju, bolesti desni, kao i viruse koji uzrokuju prehladu, zarazne bolesti i tifus.

Ne samo da će kokosova voda povećati vašu energiju, već će kao prirodni diuretik osnažiti hormone štitnjače i bubrega. Očistit će kanale urinarnog trakta i mokraćnog mjehura, te eliminirati toksine iz organizma. Ova čudotvorna voda pomaže rastvoriti bubrežni kamenac razblaživanjem urina, tako da ćete razne hemikalije u vašim bubrezima, kao što su kalcij, fosfati, mokraćne kiseline, relativno lako izbaciti iz sistema, piše Lifegooroo.

Zbog svojih prehrambenih vlakana, također je korisna za probavu. Redovito je pijte i tako ćete eliminirati želučanu kiselinu. Što se tiče mršavljenja, pomaže ljudima da izgube težinu, a prije svega smanjuje nivo apetita.

Ako imate akne, masnu ili suhu kožu, sve što trebate učiniti je potopiti pamuk u kokosovu vodu i nanijeti ga direktno na "pogođeno" područje. Očistit ćei hidratizirati kožu, ali što je najvažnije, održati pore otvorenim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije