Šta nevjerne osobe smatraju varanjem svog partnera

Radiosarajevo.ba
Šta nevjerne osobe smatraju varanjem svog partnera
Foto: Profimedia / Ilustracija
Prema korisnicima web stranice Ashley Madison koai služi za spajanje osoba koje su već u vezi ili braku lista od deset ponašanja koje oni smatraju prevarom daje prilično zanimljivu i potencijalno ironičnu definiciju takvih događaja.

Ono što će vas možda najviše iznenaditi je to da se na listi od deset ponašanja koje korisnici web stranice Asley Madison smatraju nevjerom nema seksa.

Društvene mreže i razne aplikacije zamutile su vodu kad je u pitanju tradicionalno poimanje veza i vjernosti. Internetski servis koji nudi spajanje osoba koje su već u vezi ili u braku anketirao je 3.000 svojih korisnika kako bi saznao što oni smatraju nevjerom.

"Ljudi čine svjestan izbor kad varaju svog partnera. To nije nešto što se jednostavno dogodi. Iako oba partnera u vezi mogu znati kako definiraju nevjeru, to ih ne sprečava u traganju za vezom s trećom osobom kad su nezadovoljni. Možda je bolje pitati partnera što oni zapravo žele i što ih čini sretnima i zadovoljnima u vezi, te kako o tome razgovarati", kaže terapeutkinja specijalizirana za seks i veze Tammy Nelson, prenosi Business insider.

Slijedi deset ponašanja koja korisnici sajta Ashley Madison smatraju nevjerom od najmanjeg do najvećeg postotka:

  1. Fantaziranje o drugoj osobi – 13 posto
  2. Komunikacija s bivšim partnerom – 13 posto
  3. Odlazak na večeru s osobom suprotnog spola – 18 posto
  4. Maštanje o drugoj osobi tokom seksa – 18 posto
  5. Usputni flert – 18 posto
  6. Izlazak s bivšim partnerom – 29 posto
  7. Održavanje profila na nekom od sajtova za romantično upoznavanje – 29 posto
  8. Slanje erotskih poruka – 44 posto
  9. Slanje nagih fotografija – 46 posto
  10. Duboka emotivna veza s nekom drugom osobom – 55 posto

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije