Novinari pozvani na svečano otvaranje septičke jame

Radiosarajevo.ba
Novinari pozvani na svečano otvaranje septičke jame
Leskovački novinari su dobili nesvakidašnji zvaničan poziv da prisustvuju svečanom otvaranju septičke jame u osnovnoj školi u mjestu Miroševac.

Kako dodaju Južne vesti, poziv je stigao od Agencije za lokalni ekonomski razvoj, za koju su pojedini srbijanski mediji ranije navodili da je ugašena.

Prema mišljenju potpredsjednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) i urednika Kikindskih novina Željka Bodrožića, ovakva situacija samo pokazuje besmisao u koji smo upali.

"Do sada su svečano otvarani brvno u Donjem Vlasu, rampa za osobe sa invaliditetom, ali i čajna kuhinja u Domu zdravlja u Ražnju, dok će prvi čovjek Leskovca Goran Cvetanović ostati upamćen i po otvaranju turskog butika i održavanju konferencije za novinare na Svetoilijskom groblju, kada je, između ostalog, svečano otvoren toalet. Očigledno je da se, kako vrijeme prolazi, standardi spuštaju, jer se krenulo od liftova, preko semafora i pješačkih prijezala, a sada je na red došla i septička jama", kazao je Bodrožić.

Prema procjenama urednika Vranjskih Saše Stojkovića, 98 posto novinara su “režimski” koji su u cijeloj situaciji samo nijemi posmatrači onoga što čini trenutna vlast, a što se u Srbiji nikada nije dešavalo.

Prema mišljenu obojice, banalnih stvari bilo je i u Vranju i u Kikindi, ali još niko nije puštao u rad ili “svečano otvarao” septičku jamu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije