Solidarisala se s muslimanima i stavila maramu: Parlamentarki prijete smrću

Anadolija
Solidarisala se s muslimanima i stavila maramu: Parlamentarki prijete smrću
Printscreen / Martha Bissman

Austrijska parlamentarka Martha Bissman - koja je nedavno, u znak protesta na zabranu nošenja marame u njenoj zemlji, stavila maramu tokom obraćanja u parlamentu, zbog solidarnosti s austrijskim muslimanima - našla se na meti ekstremnih desničara, a čak je suočena i s prijetnjama smrću. 

Bissman, koja je digla glas protiv nepravde prema muslimanima u njenoj zemlji, uključujući i zabranu nošenja marame u osnovnim školama, kazala je kako je izložena brojnim uvredama i negativnim stavovima, te kako je po prvi put primila i prijetnje smrću. 

Kazala je kako je prije dva dana primila pismo u kojem joj je prijećeno smrću, a u vezi kojeg je pokrenuta policijska istraga. 

"Otkad sam iskazala svoju solidarnost s muslimanima dobila sam veliki broj protivnika", pojasnila je Bissman, no podvukla je kako ju prijetnje smrću neće zastrašiti. 

Austrijska parlamentarka Martha Bissman je tokom rasprave o zabrani nošenja marame u Austriji, u znak protesta stavila maramu tokom obraćanja u parlamentu, a nakon što je pokrila glavu, kazala je:

"Šta se promijenilo? Jesam li sad drukčija, je l' sad nisam slobodna? Mi možemo da učimo od muslimanskih žena."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije