Šokantno: Silovatelj dijelio zatvorsku ćeliju sa svojom žrtvom

Radiosarajevo.ba
Šokantno: Silovatelj dijelio zatvorsku ćeliju sa svojom žrtvom
Britanac Gary Mottershead pritvoren je zbog sumnje da je tukao svoju ženu i smješten u ćeliju u kojoj je već bio jedan prestupnik, optužen zbog provalne krađe.

Cimer u početku nije obraćao pažnju na Mottersheada, ali je nakon nekog vremena u njemu prepoznao čovjeka koji ga je silovao u djetinjstvu. Prijavio je Mottersheada čuvarima koji su istražili slučaj i došli do šokantnog otkrića.

Gary Mottershead je imao 15 godina kada je 1981. pozvan da u susjedstvu pričuva dječaka čiji su roditelji morali napustiti kuću. Tinejdžer je 6-godišnjeg dječaka prisilio na seks, da bi do 1983. godine nekoliko puta ponovio zločin. Ucjenjivao je mališana da će silovati i njegovu stariju sestru ako nekome otkrije "tajnu".

Kao rezultat, Mottershead je osuđen na šest godina zatvora zbog silovanja. Sud je uzeo u obzir da je u vrijeme zločina bio maloljetan, kao i na činjenicu da je tokom svih ovih godina nije bio upleten u seksualne zločine.

Žrtva je rekla da se nije mogla oporaviti od strašnog iskustva, pa je već u adolescenciji postao ovisnik od alkohola, droga, bio povezan s kriminalom. On je rekao porodici šta se desilo tek 2001. godine, ali je od rođaka dobio savjet da ne priča naglas o zločinu.

"Cijeli život sam nosio u sebi ovu tajnu: Zatvor je bio posljednje mjesto na kojem sam očekivao da ću te vidjeti", rekla je neimenovana žrtva svom silovatelju u sudnici.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije