Šok: Otkaz s posla dobila porukom, nema više empatije

Radiosarajevo.ba
Šok: Otkaz s posla dobila porukom, nema više empatije
FOTO: Screenshot / Otkaz dobila porukom na mobitel

Nema sumnje da je današnje vrijeme pametnih mobitela i društvenih mreža promijenilo način komunikacije i života. Koliko god pozitivnih stvari imali zbog tehnološkog napretka, čini se da je jednako tako opao osjećaj empatije za druge osobe i kulturu komunikacije. 

Nekad je izgleda puno lakše napisati nekoliko riječi nego nazvati, lako je preći preko toga u nekim situacijama ali u slučaju kada vam poslodavac da otkaz preko poruke i to jer ste trudni, zaista je krajnje bezobrazno. Upravo se to dogodilo Amerikanki Kameishi Denton koja je bila zaposlena u lokalnom restoranu Jersey Mike’s, lanca brze hrane sa sendvičima, piše Mirror.

Naime, na svoje iznenađenje, Kameisha je primijetila da nije na rasporedu za sljedećih nekoliko mjeseci, pa je poslala šefu poruku kako bi saznala o čemu se radi, tražeći samo ažurirani raspored.

No, kada je dobila šefov odgovor uslijedio je šok. Napisao joj je hladno i bez ikakve empatije da više neće biti zaposlena jer je trudna.

“Bok. Žao mi je što ti to moram reći, ali ovo neće funkcionirati. Također, nama ne odgovara da netko ode zbog porodiljnog za nekoliko mjeseci. Isto tako, nisi tokom razgovora za posao rekla da si trudna”, napisao je šef Kameishi koja je screenshot prepiske podijelila na svom Facebook profilu uz komentar da inače ne dijeli lične stvari, no pita se je li postupak njezinog šefa dopušten.

Njezin status podijeljen je nekoliko hiljada puta, a prijatelji su joj zgroženi nemilosrdnim postupkom šefa. Kameisha je najavila tužbu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije