Smrdljivi let: Nevjerovatan razlog zbog kojeg je avion prisilno sletio u Beč

J. M.
Smrdljivi let: Nevjerovatan razlog zbog kojeg je avion prisilno sletio u Beč
Priča je skoro nevjerovatna ali istinita. Avion holandske niskobudžetne kompanije Transavia na letu HV6902 iz Dubaija (UAE) za Amsterdam morao je prošle nedjelje prisilno sletjeti u Beč.

Razlog je bizaran: Svađa među putnicima jer je jedan saputnik u avionu neprestano… "puštao vjetrove"!

Prema pisanju lista De Telegraaf, stariji čovjek je tokom let maltretirao ostale putnike onim što se stručno zove flatulencija, a u narodu, u blažoj verziji, "puštanje vjetrova".

Četvero putnika je glasno negodovalo, a kada im je kabinsko osoblje odbilo pomoći i "utišati" starijeg čovjeka, tenzije u avionu su eskalirale.

Uprkos upozorenjima pilota, avion je morao sletjeti u Beč. Kamera je zabilježila ulazak austrijskih policajaca s psima u letjelicu.

Policajci su odveli četvero problematičnih putnika, među kojima su bile dvije djevojke, usput im je aviokompanija trajno zabranila ulazak u avione Transavije. Kuriozitet: Putnik koji je "ispuštao vjetrove" nastavio je let za Amsterdam.

"Imali smo nesreću da sjedimo u istom redu s njim", rekla je 25-godišnja studentica Nora L., jedna od izbačenih putnica i najavila tužbu protiv aviokompanije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije