Slomila palac na ruci, a kada je skinula gips zaprepastila se

Radiosarajevo.ba
Slomila palac na ruci, a kada je skinula gips zaprepastila se
Screenshot / Britney Thomas iz Australije

Britney Thomas iz Australije imala je samo jedan cilj u životu – da se profesionalno bavi kriketom. Ali, njeni snovi su propali nakon rutinske operacije tokom koje je došlo do stravične greške, piše washingtonpost.com

Britney je slomila palac dok je igrala kriket u Hong Kongu. Otišla je u regionalnu bolnicu Latrob, gdje su je operisali i fiksirali palac. Međutim, pet dana kasnije Britney je počela osjećati bol. Bila je u agoniji.

"To je bio bukvalno najgori bol koji sam ikad doživjela", rekla je ona.

Kad je otišla s majkom kod svog ljekara skinuli su joj gips s palca i svi su se zaprepastili onim što su vidjeli. Steznik koji je korišten da zaustavi dotok krvi u njen palac tokom operacije je ostavljen ispod gipsa.

"Bila sam zaista prestrašena. Prizor je bio grozan", priča Britney.

Palac je natekao, boja mu je bila ljubičasta i bio je skoro potpuno mrtav. Ljekari su ga morali amputirati, a njen nožni palac je stavljen kao zamjena. Ovaj incident se dogodio u aprilu prošle godine, ali se o njemu progovorilo javno ove nedjelje, u okviru šire istrage po regionalnim bolnicama, 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije