Slavne ličnosti koje su odrasle u hraniteljskim porodicama

Radiosarajevo.ba
Slavne ličnosti koje su odrasle u hraniteljskim porodicama
Nije sve poznate pratila sretna zvijezda od dana njihovog rođenja. Mnoge slavne ličnosti su u jednoj fazi djetinjstva ostale bez jednog ili oba roditelja zbog čega su ih usvojile druge porodice.

Iako većina ljudi, koji su svoje djetinstvo proveli po domovima, nema mogućnost za značajnije životne poduhvate i uspjehe, nekoliko njih ipak nije spriječila činjenica da nikada nisu upoznali svoje biološke roditelje. 

Za ove slavne ličnosti vjerovatno niste znali da nikada nisu ni upoznali svoje biološke roditelje ili su ih kao djeca izgubili.

Steve Jobs

Steve_Jobs_EPA.jpg - Slavne ličnosti koje su odrasle u hraniteljskim porodicama

Steve Jobs

Vodeći čovjek Applea, pokojni Steve Jobs, bio je žrtva svoje bake i djeda. Naime, Steveovi biološki roditelji bili su primorani da ga se odreknu jer su se roditelji dječakove majke protivili njenoj vezi sa Sirijcem Abdulfattahom Jandalijem. Biološki otac Stevea Jobsa je musliman iz Sirije koji je na fakultetu upoznao djevojku, a ona je ubrzo zatrudnjela. Odlučili su se na posvojenje djeteta. 

Tako su osnivača Applea usvojili Paul i Clare Jobs, dok su se njegovi biološki roditelji kasnije vjenčali i u braku dobili još jedno dijete.

Nicole Richie

Nicole_Richie_EPA.jpg - Slavne ličnosti koje su odrasle u hraniteljskim porodicama

Nicole Richie

Na rođenju je dobila ime Nicole Camille Escovedo, ali kada ju je sa 3 godine usvojio Lionel Richie promijenila je prezime.

John Lennon

John_Lennon_EPA.jpg - Slavne ličnosti koje su odrasle u hraniteljskim porodicama

John Lennon

Legendarni John Lennon također nije živio s biološkim roditeljima. Rođen je 1940. godine u Liverpoolu, nakon čega ih je njegov otac Alfred napustio, a majka nije mogla sama da brine o njemu. Iz tog razloga Johna su usvojili tetka i tetak, Mimi i George kada je pokojni član Beatlesa imao pet godina.

Ray Liotta

Ray_Liotta_EPA.jpg - Slavne ličnosti koje su odrasle u hraniteljskim porodicama

Ray Liotta

Ovaj glumac je usvojen kada je imao samo šest mjeseci. Tek nakon 40 godina, Liotta je angažovao privatnog detektiva koji je uspio da pronađe njegovu biološku majku, dok svog oca i dalje nije upoznao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije