Sinoć je emitovan dokumentarac o Harryju i Meghan: Saznali smo mnoge zanimljive stvari

Radiosarajevo.ba
Sinoć je emitovan dokumentarac o Harryju i Meghan: Saznali smo mnoge zanimljive stvari
Foto: EPA-EFA / Princ Harry i Meghan Markle

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, Harry i Meghan otkrili su u emotivnom dokumentarcu koji je u nedjelju emitovan u Velikoj Britaniji koliko može biti težak život "pod reflektorima".

Film je sniman tokom nedavne posjete jugu Afrike, a Harry i Meghan su se otvorili na način na koji se rijetko viđa od Kraljevske britanske porodice. Dokumentarac traje sat vremena i emitovan je na britanskom kanalu ITV, a zove se Harry i Meghan: Afričko putovanje.

Mnogi su nakon što su pogledali dokumentarac pružili podršku za Harryja i Meghan, a podijelili su i svoje simpatije prema ovom paru.

Odnos Harryja s Williamom

Harry je prvi put otkrio da postoje određene tenzije između njega i starijeg brata Williama, istakavši da se njih dvojica nalaze na "drugačijim putevima".

"To je dio ove uloge, dio ovog posla, ove porodice, biti pod pritiskom, koji je neizbježan i određene stvari se dese. Međutim mi smo braća. Uvijek ćemo biti braća", rekao je Harry i dodao:

"Jasno je da samo na različitim putevima u ovom trenutku, ali uvijek ću biti tu za njega, baš kao što znam da će on uvijek biti tu za mene. Ne viđamo se više kao prije, zbog toga što smo toliko zauzeti. Ali volim ga mnogo i većina stvari o kojima se govori je stvorena ni iz čega. Kao i svaka braća i mi imamo i dobrih i loših dana", rekao je Harry.

Meghan je upozorena da se ne udaje za Harryja

Još jedan trenutak koji se izdvaja u dokumentarcu je kada Meghan govori o tome da su joj neki prijatelji iz Velike Britanije savjetovali da se ne udaje za princa.

"Sigurni smo da je on super, ali ne bi to trebala uraditi zbog toga što će britanski tabloidi uništiti tvoj život", rekla je Meghan.

Istaknula je da je bila "jako naivna" i podcijenila tabloide. Bili su joj nepoznati jer je ona Amerikanka. "Nisam shvatala o čemu se radi", rekla je ona.

Majčinstvo i medijski pritisak

Još jedan trenutak iz dokumentarca se izdvaja. A to je pritisak s kojim se Meghan suočila kao majka.

"Svaka žena, posebno kada je trudna je jako ranjiva. I to je za mene bilo jako izazovno. Kada se rodi dijete, posebno za majku, to je mnogo. Onda dajete sve od sebe da budete majka i da živite drugačije", istaknula je Meghan i dodala:

"Hvala vam što ste me pitali da li sam dobro. Nije me to pitalo mnogo ljudi, ali to što se dešava iza scene je vrlo stvarno.

Na pitanje da li je pronašao mir nakon smrti svoje majke prije 22 godine, Harry je svoju tugu opisao kao ranu koja se širi.

"To je dio ove porodice, u ovoj ulozi i ovom poslu, ali svaki put kada vidim kameru, kada čujem škljocanje aparata, svaki put kada vidim blic, vratim se u prošlost. I to je najgori podsjetnik na njen život, za razliku od nekih koji su puno bolji.

Rekao je kako neće dozvoliti da ga maltretiraju tabloidi i da neće biti uvučen u igru koja je ubila njegovu majku. Početkom oktobra objavio je saopćenje u kojem se osvrnuo na bezobzirnu kampanju koja se vodi protiv njegove žene Meghan.

Pokrenute su i neke tužbe protiv "The Mail on Sunday", kao i protiv The Sun-a i Mirrora.

Harryjev nadimak

I dok je bilo mnogih teških trenutaka u filmu, bilo je i onih lijepih. Snimci bebe Archieja, ali i otkrivanje Harryjevog nadimka.

"Davno sam rekla H-u, tako ga zovem. Nije dovoljno samo preživjeti nešto, to nije smisao života. Moraš napredovati", rekla je s osimijehom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije