Seljak okopavao njivu, pa pronašao bure sa 600 miliona dolara

Radiosarajevo.ba
Seljak okopavao njivu, pa pronašao bure sa 600 miliona dolara
Jose Mariena Cartolos, šesdesetpetogodišnji farmer pronašao je u plastičnom buretu 600 miliona dolara.

Kako je dozvolu za rad na toj farmi dobio od kolumbijske države nije mogao da zadrži novac, koji je zaplijenila kolumbijska vlada.

Kolumbijska vlada osokoljena ovim otkrićem, uputila je javni poziv svim zemljoradnicima da što pažljivije okopavaju svoje njive jer vjeruju prema nekim informacijama da ovakvih plavih kaca za kupus ima još u Kolumbiji.

Kako navodi sama vlada, ovakve kace pripadaju čuvenom Pablu Escobaru, kralju kokaina i jednom od najvećih mafijaša u svjetskoj historiji.
 
pabloescobar.PNG - undefined

Još uvek nije jasno šta će biti s novcem, ali mnogi spekulišu da Hoseu neće biti dozvoljeno da zadrži novac, ali će novac najvjerovatnije ostati u Kolumbiji i bit će iskorišten za finansiranje socijalne i ekonomske programe koji pomažu onima u siromaštvu.

Vjeruje se da će ova vijest pokrenuti novu „zlatnu groznicu“, i da će ljudi ići po kolumbijskim selima s eho sirenom i svom vrstom opreme za skeniranje tla, u potrazi za nekom od Eskobarovih jama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije