Seksi igračke postojale i prije 2000 godine: Stari Kinezi koristili dildoe

Radiosarajevo.ba
Seksi igračke postojale i prije 2000 godine: Stari Kinezi koristili dildoe
Kada spomenemo seksi igračke većina nas pomisli na moderno doba u kojem nam je istraživanje seksualnih vještina postala poprilično bliska zabava. Ipak, gledajući kroz historiju seksi igračke postoje od prije nove ere.

Naime, u grobnici vladara kineske dinastije Han, koja je vladala od 206. godine prije nove ere do 220. godine nove ere, pronađeni su neobični artefakti koji strašno podsjećaju na seksi igračke kakve danas viđamo. Istraživanja koja su provedena između 1995. i 2011. godine pokazala su da se u grobnicama nalaze srebreni dildoi druge seksi igračke izrađene od keramike ili žada, prenosi IFLScience.

Ipak, za razliku od današnje upotrebe pojedine igračke koristile su se kao ritualni artefakti, te su recimo pojedini dildoi korišteni kao čep kojim bi se tijelo zatvorilo kako iz njega ne bi iscurile životne tekućine kada već jednom bude zakopano u grobnicu.

No pojedine su se koristile i kao seksualne igračke, što je veoma zainteresiralo cjelokupnu svjetsku javnost, posebno jer je riječ o predmetima od značajne historijske važnosti, jer su pojedini stari i do 2000 godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije