Saznajte koje stvari u kući donose lošu sreću

Radiosarajevo.ba
Saznajte koje stvari u kući donose lošu sreću
Foto: Arhiv / Ilustracija

Stručnjaci savjetuju da ako neko u kući ima neke od ovih stvari ih se teba odmah riješiti jer donose lošu sreću, piše Prva.rs

Crna ulazna vrata

Nemojte da vam ulazna vrata budu crne boje, uvek gledajte da boja bude svjetlija i veselija, jer i sami znate na šta crna boja asocira. Najviše se savjetuju crvena ili zelena, a dimenzije ulaznih vrata treba da budu veća od ostalih u kući.

Biljke koje imaju trnje

Možda ste veliki ljubitelj kaktusa, ali biljke sa bodljama privlače lošu sreću. Zato je najbolje da birate kaktuse koji nemaju bodlje.Birajte i cvijeće sa listovima u obliku srca, jer se ono smatra biljkama sreće. Ako imate orhideje, znajte da su one dobre za svaki dom jer šire pozitivnu energiju. Orhideja je i simbol duhovne čistoće i savršenstva.

Kalendar na vratima

Nipošto ga ne bi trebalo držati na vratima, jer podsjeća na misao da je život prolazan i negativno utiče na kvalitet atmosfere u domu

Ogledalo u spavaćoj sobi

Smatra se da se ogledalo u spavaćoj sobi loše odražava na brak, zdravlje i vezu. Takođe, nemojte držati ni plastično cvijeće, preparirane životinje, maske. Sve ove stvari ukazuju na agresiju, raspadanje i smrt.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije