Pravila / Urnebesni savjeti majke sinu prije odlaska na ljetovanje postala hit

05. 07. 2019. u 17:45:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Objava 18-godišnjeg Britanca Finlayja Brockiea na društvenim mrežama postala je viralna širom svijeta.

Njegova mama mu je pred put na ljetovanje u Španiju napisala u poruci nekoliko urnebesnih pravila kojih se, za svoje dobro, mora striktno pridržavati

Finlay je napravio screenshot urnebesne poruke, pa ih objavio na Twitteru.

"Podsjećam da sutra idete na ljetovanje na Majorku, pa moram da vam udijelim nekoliko savjeta," napisala je njegova majka Lisa prije nego što je počela da nabraja šta sve ne smiju da rade.

"Nemojte da pijete prije nego što dođete na aerodrom. Ako vas zateknu pijane, neće vas pustiti u avion. Sjetite se kako je bilo kada ste krenuli na koncert Eminema. Mada, toga se vjerovatno ne sjećate," glasi u prvom savjetu.

Drugi sajvet se odnosi na pasoše.

"Ne nosite pasoš kada izlazite noću da ga ne izgubite. U posljednjih mesec dana izgubio si dva privremena pasoša, zatim ključeve, bankovne kartice, novac i novčanik. Ne možete imati povjerenja u sebe. Ako izgubite pasoš, neće vas pustiti kući, što ne bi bilo tako loše po vas, ali ćete u tom trenutku biti bez novca."

Treće pravilo odnosi se na redovnu ishranu.

"Ne zaboravite da jedete i nemojte da štedite na hrani da biste kupovali alkohol," kaže gospođa Liza, dok u četvtom pravilu im preporučuje da se drže podalje od žurki na brodovima i onih gdje je u blizini bazen, jer ukoliko upadnu u vodu, mogu da se oproste od telefona.

Zatim je nastavila:

"Nemojte da se tetovirate, a ako baš morate, uradite tetovažu na zadnjici. Jer kada u starosti zažalite zbog toga, na tom mjestu vas neće svakodnevno podsjećati da je imate," glasi jedno od bizarnjih pravila.

Naravno, nije moglo ni bez savjeta o zaštiti za vrijeme seksa.

"Koristite zaštitu. Jedna noć zabave nije vrijedna gonoreje koju biste mogli da dobijete i da patite cijelog života. Ustvari, nemojte ni da imate seks, ne znate s kim su te osobe bile prije vas."

U sedmom pravilu Britanka podsjeća sina da je ne zove kad je pijan, jer će u tom slučaju samo brinuti.

"Čak ni ako u tri ujutro čuješ neku našu omiljenu pjesmu, nemoj da zoveš kao što imaš običaj. Takođe mi nije potreban video-poziv u cik zore sa nepovezanim pričama," rekla je Liza.

Za kraj, jedan pravi majčinski savjet.

"Pazite jedni na druge i zovite me ako bude bilo nekih problema. Pokušavam da shvatim ko je u vašem društvu najrazumniji, ali se i dalje borim sa tim. Volim te više od života. Lijepo se zabavi i sigurno se vrati kući," napisala je brižna majka.

Njeni savjeti izazvali su brojne reakcije na Twitteru, uglavnom pozitivne komentare kako je Liza jedinstvena, kako je najbolja mama na svijetu i da su njeni savjeti nešto najbolje što su ikad vidjeli.

NEMA KOMENTARA