Sanjali ste zmiju: To može biti dobar, ali i loš znak

Radiosarajevo.ba
Sanjali ste zmiju: To može biti dobar, ali i loš znak
Foto: Thinkstock / Ilustracija

Jedan od najstarijih mitoloških simbola u kulturama je zmija. S obzirom da mijenjaju svoju kožu, znak su transformacije ili ponovnog rođenja. U nekim kulturama zmije mogu značiti zlo ili čak smrt. Što onda znači kad se u snu pojavi zmija? Treba li početi razmatrati svoje namjere ili se pripremiti na ono najgore?

Prema analitičarki snova i Lauri Quinn Loewenberg, zmije su uobičajeni arhetip snova. Obično predstavljaju osobu u vašem životu koja ima otrovno ponašanje. Međutim, one predstavljaju i promjene sa zdravljem ili ozdravljenjem. Zato Loewenberg kaže da je ne biste trebali zanemariti.

„U vašem životu postoji nešto otrovno čega se morate riješiti, ili iscjeljenje koje morate prepoznati. Bilo kako bilo, djelujte na poruku“, rekla je Loewenberg.

Evo što znači ako sanjate zmije.

Ako je san izazvao loše osjećaje

Započnite s osjećajem kojeg ste imali, a on će vam reći koliko hitno morate prepoznati potencijalni okidač stresa u vašem životu i riješiti ga.

„Zmija u noćnoj mori vrlo je dobar pokazatelj da vaša podsvijest osjeća da u vašem životu postoji toksična osoba koja predstavlja neposrednu prijetnju. Znači da je njihovo toksično ponašanje došlo do točke kada vam vaša podsvijest šalje određene signale“, kaže Loewenberg.

Ako je san bio ugodan

Onda ne morate paničariti. Samo zasad.

„Zmija u snu koja nije zastrašujuća znači da zmija predstavlja zdravlje, ozdravljenje, otrovnu osobu ili situaciju koja još nije u fazi 'crvenog upozorenja'“, objašnjava.

Ako ste sanjali šarenog udava

Prema Loewenberg, ništa u snu nikad nije slučajno, što znači da je vrsta zmija koja se pojavljuje u vašem snu značajna. Isto tako, one predstavljaju ljude u vašem životu. Razmislite o zmiji pažljivo, ali i o načinu na koji prijeti plijenu ili grabežljivcima.

Ilustracija - undefined

„Šarena boa stisne svoj plijen i udavi ga“, kaže Lowenberg. Ona simbolizira nekog u vašem životu tko vas guši ili financijski 'ubija'.

Ako ste sanjali čegrtušu

Kad se grabežljivac ili nesvjesni prolaznik nađu u blizini, ona će repom upozoriti na prijetnju. Stoga, ako se u snu pojavljuje čegrtuša, možda će vas upozoriti na otrovnu osobu u vašem životu ili vam poručiti da počnete obraćati pažnju na znakove upozorenja koje netko u vašoj blizini možda pokazuje.

Ilustracija - undefined

Foto: Pixabay.com: Ilustracija

Ako ste sanjali bezopasnu vrstu

U ovom slučaju možete odahnuti.

„Bezopasne zmije predstavljaju nekoga s kim ste prvotno bili oprezni, ali sada shvaćate da vam ne predstavlja prijetnju“, rekla je Loewenberg.

Ako se u snu pojavilo više zmija

Baš kao i vrsta, broj zmija koji se pojavi u snu može imati značenje.

„Više zmija može predstavljati više otrovnih ljudi ili toksičnu situaciju koja ima puno aspekata“, kaže Loewenberg. Također mogu predstavljati više zdravstvenih problema ili jedan koji ima puno elemenata.

Ako ste sanjali da je zmija u vašem domu

Ako u kući naiđete na zmiju, potražite ispod svog krova potencijalno otrovne ljude. Ili to može biti figurativno. Možda nečiju 'otrovnost' donosite sa sobom kući.

Ako sanjate da je zmija vani

Suprotno tome, to može biti poruka da je vrijeme da se s ovom otrovnom osobom stvari iznesu na vidjelo.

Ako vas zmija ugrize

U ovom slučaju zmija vjerojatno ima manje veze s drugima u vašem životu, a više veze s vama - konkretno, vašim zdravljem.

„Ujed je sličan ubodu. Dakle, ako vas zmija ugrize u snu, zapitajte se postoje li neki zdravstveni problemi koji se poboljšavaju ili emocionalna rana zacjeljuje“, objašnjava.

Ugriz zmije može značiti i da ste žrtva nečije kritike.

Ako zmija ugrize vašeg bližnjeg

Ako zmija u snu napada vašeg voljenog, onda bi ta osoba mogla biti ta koja se bavi zdravstvenim ili emocionalnim pitanjima. Ako ne vjerujete da zmija ima ikakve veze sa zdravljem, pogledajte sebe i zapitajte se jeste li Vi možda zmija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije