Kad ćete praviti, ako ne sada: Pocijepana paprika sa bijelim lukom u rerni

Radiosarajevo.ba
Kad ćete praviti, ako ne sada: Pocijepana paprika sa bijelim lukom u rerni

Kad ćete da pravite, ako ne sada.

Isprobajte recept za pocijepane paprike sa bijelim lukom u rerni popularne bake Jele, s jednog od najpopularnijih Youtube kanala kada je kuhanje u pitanju.

Potrebno je:

  • 5 kg paprike
  • 5 kašika sirćeta alkoholnog
  • 1 kašika soli morske
  • 1 glavica bijelog luka
  • celerov list
  • 100 ml. ulja

Priprema:

  • Papriku ispeći na plotni očistiti je i izvaditi sjemenke.
  • Zatim je pocijepati i staviti u rešetku da se ocijedi najmanje jedan sat najbolje preko noći.
  • U šerpu sipati ulje dodati pocijepanu papriku i dodati so.
  • Staviti u rernu ili na plotnu i pržiti oko sat vremena a pred kraj dodati sirće, celer i bijeli luk na krupno sječen.
  • Pakovati u tegle i dobro zatvoriti metalnim poklopcima.
  • Tegle staviti u rernu na 90 stepeni oko 90 minuta.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije