Sa 20 godina je samo otišao u šumu i iz nje nije izašao već 27 godina

Radiosarajevo.ba
Sa 20 godina je samo otišao u šumu i iz nje nije izašao već 27 godina
Foto: Pixabay / Ilustracija

Godine 1986, tada 20-godišnji Christopher Knight odvezao se u jednu šumu u ruralnom dijelu američke države Maine.

Ostavio je svoj auto, sa sobom je ponio samo osnovne stvari za kampiranje, ušetao u šumu i iz nje nije izašao 27 godina.

Nakon što se namjerno zagubio u šumi našao je dio koji će postati njegov dom - mala čistina u gustoj šumi oko jezera North Pond. Raširio je ceradu između drveća, namjestio mali najlonski šator i smjestio se. Bio je skroz skriven od svijeta, unatoč činjenici da je zapravo boravio sam nekoliko minuta hoda od jedne od stotina ostalih malih ljetnih kućica koje su bile razbacane uz jezero.

Knight je preživljavao tako što je provaljivao u kućice i lokalne centre iz kojih je krao zalihe. Uvijek je uzimao samo ono što mu je trebalo - hranu, plin za kuhanje, baterije i knjige. Pokušavao je stalno raditi što manje štete, ali veliki broj provala - više od hiljadu tokom svih tih godina - uznemirio je vlasnike kućica, pa su alarmirali policiju, koja je postavila zamku i uhvatila Knighta na djelu. 

Želja je bilo toliko jaka da je proveo gotovo tri decenije, a da s nikim nije progovorio nijednu jedinu riječ. Samo jednom je u tih skoro 30 godina pozdravio jednog planinara na kojeg je slučajno jedan dan naletio, negdje devedesetih godina. Unatoč tomu što su zime u Maineu jake, temperature se znaju spustiti i do 20 ispod nule, Knight kaže da nikad nije zapalio vatru, jer se bojao da bi dim mogao privući nečiju pažnju.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije