Ruski milijarder pet dana živio kao beskućnik, pa siromašnima poklonio milione

Radiosarajevo.ba
Ruski milijarder pet dana živio kao beskućnik, pa siromašnima poklonio milione
Ruski milijarder Aleksandar Roslijakov oduševio je javnost nakon što je nedavno učestvovao u reality showu "Tajni milioner", u okviru kojeg je pet dana morao živjeti na ulici, kao beskućnik.

On je u džepu imao samo oko 1.000 rublji (oko 15 eura), pa je za njega učestvovanje u ovoj emisiji bio pravi test jer je morao da se pretvara da je učitelj bez kuće, umjesto onog što zaista jeste - čovjeka koji može priuštiti sve, prenosi Informing.ru.

Ono što je posebno zanimljivo, inspiriran učešćem u ovom showu, milijarder je poslije ovog iskustva odlučio da donira velike svote novca za ljude koji pomažu beskućnicima, ali i beskućnicima s kojima je boravio.

Prvu noć proveo je u skloništu za beskućnike "Everybody's Road", čiji su osnivači Denis i Elena Tsoi, a po završetku showa ovom paru poklonio je luksuznu vilu vrijednu 111.000 eura, koja je uskoro postala novo sklonište.

Svoj drugi poklon dao je piscu Arseniju Jankovoskom kojeg je upoznao u skloništu. Aleksandar mu je poklonio stan i ugovor sa izdavačem koji će objaviti njegovu knjigu, a Arsenij sada piše knjigu "Druga šansa" koja će opisati njegov život, uključujući i susret sa Aleksandrom.

Još jedan stan oligarh je poklonio Svetlani Stepanovoj i njenoj djeci. Svetlana je prije nego što je upoznala Aleksandra lutala po iznajmljenim stanovima sa četvero djece i jedine stvari koje su imali su bili krevet i kofer sa uspomenama.

Pored četvorosobnog stana, Aleksandar je Svetlani poklonio i milion rubalja (oko 15.000 eura). Nakon ovog velikodušnog poklona, Svetlana planira da usvoji još djece.

Još 15.000 eura ruski milijarder poklonio je Andreju i Nataliji, mladoj porodici čije dijete boluje od hidrocefalusa. Ljekari ovim mladim roditeljima i dalje govore da ostave dijete, ali oni ne odustaju. Novac koji su dobili daće na liječenje djeteta.

Aleksandar je tokom pet dana učestvovanja u ovoj emisiji za hranu morao da radi u skloništu za pse "Valenta", pa je i tu ostavio poklon od 15.000 eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije