Ruski komičar nazvao Macrona i predstavio se kao novi ukrajinski predsjednik

Radiosarajevo.ba
Ruski komičar nazvao Macrona i predstavio se kao novi ukrajinski predsjednik
Foto: Screenshot / Nova prevara ruskih komičara

Ruski komičari Vladimir Kuznjecov (Vovan) i Aleksej Stoljarov (Leksus) navodno su u nedjelju nakon ukrajinskih predsjedničkih izbora telefonom nazvali francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, a jedan od njih se predstavio kao novi ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Na audiosnimku 15-minutnog razgovora objavljenog na YouTubeu može se čuti kako Makron čestita Zelenskom i želi mu da uživa u pobjedi na predsjedničkim izborima u krugu članova porodice.

“Puno vam hvala na podršci, sa 73 posto glasova osjećam se poput Vladimira Putina, on je postigao isti rezultat”, kaže lažni Zelenski.

Glas sličan Makronovom uzvraća šalom i kaže da postoji barem jedna razlika kada je posrijedi Rusija.

“Još niste sve svoje protivnike poslali u zatvor”, navodno uzvraća francuski predsjednik.

Komičar je na kraju razgovora čestitao Makronu Uskrs kazavši da će proslaviti pobjedu, no da se “neće napiti kako je to običavao Porošenko”.

Jedan visoki francuski dužnosnik rekao je da ne želi komentirati video, dodajući kako ne želi potvrditi, ali ni opovrgnuti njegovu autentičnost.

Leksus i Vovan su poznati po tome što telefonom nazivaju visoke dužnosnike diljem svijeta i predstavljaju se kao njihove kolege.

Žrtve njihovih šala među ostalima su bili i turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, britanski pjevač Elton John, bivši britanski ministar vanjskih poslova Boris Johnson te samoproglašeni privremeni predsjednik Venecuele Juan Guaido.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije