Ruska jahta o kojoj se ne smije govoriti

Radiosarajevo.ba
Ruska jahta o kojoj se ne smije govoriti
Foto: Punkufer.hr / Megaluksuzna jahta ruskog bogataša Andreja Meljničenka

Megaluksuzna jahta ruskog bogataša Andreja Meljničenka privlači poglede gdje god da krene, ali javnosti je dopušteno baciti oko samo na neobičnu vanjštinu, prenosi Punkufer.hr.

„Izgleda kao gusarski brod iz budućnosti“ ili „Nikad nisam vidio tako nešto“, samo su neki od komentara koji su se mogli čuti na hrvatskoj obali gdje su domaći i turisti nahrupili na terase i plaže kako bi objektivom uhvatili komadić luksuza.

Dugačka je 142 metra, a putnicima je na raspolaganju osam paluba.

Neobični, zakrivljeni jarboli visoki su čak 100 metara.

No taj zlatni kavez za kojeg mnogi kažu da skriva neopisiv luksuz nije dostupan pogledima. Oni koji nekom srećom uspiju ući unutra, imaju zabranu otkrivanja otkrivanja detalja javnosti.

Jahta A za koju se pretpostavlja da ime duguje imenu vlasnika vrijedna je oko 400 miliona dolara, a na Jadranu se može često vidjeti.

Interijer neobične jahte potpisuje francuski dizajner Philippe Starck.

Djelić unutrašnjosti objavio je britanski magazin Sun dok je jahta krstarila Balearima. Prozori otporni na bombe i eksplozije, transparentni pod kroz koji se vidi morski svijet, bazen i teretana kao i skupocjeni materijali samo su djelić vrijednosti jahte u vlasništvu jednog od najbogatijih Rusa na svijetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije