Ribar riješio najveću misteriju: Otkrio lokaciju nestalog aviona

Radiosarajevo.ba
Ribar riješio najveću misteriju: Otkrio lokaciju nestalog aviona
PrtScr / Ribar Rusli

Indonezijski ribar tvrdi da zna točno mjesto gdje se nesretni avion MH370 srušio u more kod Sumatre. Kako piše Daily Mail, ribar je koordinate predao istražiteljima.

42-godišnji Rusli Khusmin tvrdi da je sa svojim članovima posade svjedočio katastrofi ujutro 8. marta 2014. godine kada je nestao Boeing 777 Malaysia Airlinesa s 239 putnika.

Rusli je na GPS uređaju zabilježio koordinate mjesta na kojem je prema njegovim riječima zrakoplov uletio u vodu te novinarima pokazao navodnu lokaciju na karti.

Kretao se poput slomljenog zmaja

“Vidio sam kako se avion kreće s lijeva na desno poput slomljenog zmaja”, rekao je. “Nije bilo buke, samo crni dim kao posljedica požara prije nego što je udario u vodu”, rekao je Rusli na konferenciji za novinare u Subang Jayji, u blizini Kuala Lumpuru gdje je MH370 poletio, piše net.hr

Prije pada zrakoplova u zraku se osjetio jak miris kiselih para, nadodao je.

Prisegnuo na Kuran

Na konferenciji za novinare u Lake View Clubu u Subang Jayji, Rusli je prisegnuo na Kuran da govori istinu.

Predao je podatke koji sadrže dokaze o mjestu udara CASSA-i, čiji je predsjednik Jacob George rekao da će službeno poslati dokaze malezijskom premijeru Mahathiru Mohamadu.

Nakon godina neuspješnog pronalaska mjesta nesreće, malezijska vlada je zaustavila istragu i priznala da još uvijek ne znaju što se dogodilo sa zrakoplovom.

Postoje bezbrojne teorije o tome što se dogodilo sa zrakoplovom čiji je nestanak jedna od najvećih misterija u povijesti zrakoplovstva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije