'Rekli mi vanzemaljci': Priča o čovjeku koji je izgradio pistu za slijetanje NLO-a

Radiosarajevo.ba
'Rekli mi vanzemaljci': Priča o čovjeku koji je izgradio pistu za slijetanje NLO-a
Flickr / Pista za slijetanje NLO-a

Fascinantna "platforma za slijetanje NLO-a" izgrađena je u centru argentinske pustinje, a izgradio ju je čovjek koji tvrdi da su mu upute dali - vanzemaljci...

Riječ je o platofrmi u obliku zvijezde, izgrađene od bijelog i smeđeg kamenja, a teoretičari zavjera ovakve lokacije nazivaju "ovniporti". Nalazi se u blizini malog grada Cachija.

Kako se vjeruje, izgradio ju je Švicarac Werner Jaisli, koji je u ovo područje došao da traga za vanzemaljcima. Nakon što je doputovao u Argentinu, Jaisli je tvrdio da je primio telepatsku poruku od vanzemaljaca koji su mu rekli da trebaju mjesto na kojem bi mogli sletjeti na Zemlju.

"Nalazili su se 100 metara iznad naših glava i na nas su projicirali zraku svjetlosti. Tada se nešto počelo dešavati u mom mozgu. Telepatski su me upitali da izgradim pistu za slijetanje", kazao je on za argentinske novine El Tribuno

Gradnju "ovniporta" počeo je 2008, a zvijezda ima 36 kraka i promjera je 48 metara. Jaisli je posao završio 2012, a izgradio je pored velike i manje zvijezde.

Lokacija je danas jedna od omiljenih za sve one koji vjeruju u teoriju da nas vanzemaljci često posjećuju, bez obzira na to što ovo područje vrvi od zmija otrovnica.

Iako priča ide da se Jaisliju nakon ovoga izgubio trag - pojedini su čak tvrdili da je otišao s vanzemaljcima ili da su ga kidnapovali neki stvarni Fox Mulder i Dana Scully (...), istina je zapravo da je bio uhapšen, jer ga je policija uhvatila kako krade novčanike turistima - snimljen je nadzornim kamerama i potom je završio u zatvoru. Kad je izašao iz zatvora, pobjegao je iz Argentine.

Prije četiri godine, francuski fotograf Etienne Jeanneret snimio ga je u baru u bolivijskoj Cochabambi, a Jaisli mu je rekao da je napustio Argentinu jer su ga proganjali.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije