Putnici bili zaglavljeni u avionu osam sati pa se potukli

Radiosarajevo.ba
Putnici bili zaglavljeni u avionu osam sati pa se potukli
Foto: Twitter / Putnici se potukli u avionu

Putnici su se fizički sukobili u avionu parkiranom na njujorškom aerodromu John F. Kennedy. Do tuče je došlo nakon što su putnici, koji su u avionu zbog organizacijskih propusta bili više od osam sati, potpuno izgubili živce.

Putnici su se ukrcali na letu za Miami, ali avion nije poletio već su putnici ostali unutra, piše CBS.

Prvo im je rečeno kako je uzrok loše vrijeme, a kasnije im je rečeno da je uzrok osmosatnog čekanja gužva u zračnom saobraćaju. Frustracija je dostigla vrhunac kada im je saopćeno da se u avion mora nasuti gorivo.

Putnici su na društvenim mrežama podijelili svoje iskustvo nevodeći kako je bilo vikanja, vrištanja male djece, svađe s kabinskim osobljem te međusobnih fizičkih obračuna putnika, zbog čega je intervenisala policija. 

"Nemamo hrane. Kabinsko osoblje ne nudi nam ništa osim opravdanja. Ovo je užasno iskustvo", napisao je na Twitteru jedan od putnika.

Kasnije je dodao kako se situacija u avionu potpuno otela kontroli.

"Ljudi se sukobljavaju, fizički i verbalno. Policija je u avionu, potpuni haos! Razumijem čekanje zbog loših vremenskih uslova i svi želimo sigurno letjeti, no ovdje se ne radi o tome nego o načinu na koji je Delta vladala situacijom", napisao je.

Aviokompanija je negirala da je stanje bilo toliko loše.

Deltin let broj 2385 sa DžFK u Miami odgođen je zbog loših vremenskih uslova, kako u New Yorku tako i u Miamiju. Putnicima su ponuđeni voda i grickalice, te im je ponuđeno da se autobusom vrate na terminal, saopćeno je iz aviokompanije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije