Psa zatvorili u kavez i bacili u jezero: Satima se borio za život u hladnoj vodi

J. M.
Psa zatvorili u kavez i bacili u jezero: Satima se borio za život u hladnoj vodi

Šokantni snimci objavljeni na društvenim medijima rasplakali su ljubitelje životinja. Pas se satima borio za svoj život u hladnom jezeru u Sjedinjenim Američkim Državama nakon što je zatvoren u kavez i bačen u vodu.

Okrutno postupanje prema životinji desilo se na jezeru Kaufman u Illionoisu (SAD). Srećom, ribolovac Bryant Fritz je opazio četveronožnog prijatelja i požurio pomoći životinji.

"Bilo je oko 15 sati kada sam u jezeru vidio psa, dio kaveza s glavom još uvijek je stršio iz vode, dok je ostatak tijela psa već bio potopljen", objasnio je Fritz.

Fritz, koji i sâm posjeduje psa, nije oklijevao, skočio je u jezero i podigao kavez sa zatvorenom životinjom iz ledene vode. Potom je iscrpljenu kuju odveo veterinaru.

Tamo je pas zbrinut: Veterinari su mu dijagnosticirali hipotermiju i druge povrede. Srećom, životinja nije zadobila veće fizičke povrede. Prema Fritzu, mala kuja možda je bila u jezeru nekoliko sati i borila se za svoj život. 

Policija je pokrenula istragu i traži vlasnika psa koji će morati reći da li je odgovoran za monstruozni čin.  Stradali pas je na putu oporavka i dobro reagira na liječenje u veterinarskoj klinici, a nakon toga će se mu volonteri potražiti novi dom i boljeg vlasnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije