Pronašao 6.760 eura u doniranom kaputu

Radiosarajevo.ba
Pronašao 6.760 eura u doniranom kaputu
Danski dobrovoljac u prodavnici za doniranu robu našao je u džepu kaputa koji je spremao za prodaju svežanj novčanica u vrijednosti od 6.761 eura.

Jens Erik Kristensen ispričao je kako je sređivao doniranu odjeću, kao što radi nekoliko puta nedjeljno kao dobrovoljac crkve u mjestu Sore, 80 kilometara zapadno od Kopenhagena.

On je rekao za magazin Dagbladet Ringsted og Sjaelandske da je, kako se obično radi, provjeravao da li kaput ima dugmiće, da li rade rajsferšlusi i provjeravao džepove, kada je primijetio džep s izbočinom u kome je našao svežanj novčanica, a ne maramice ili zgužvane papire, što je očekivao.

Odmah je to prijavio policiji, rekao je on i dodao da nije ni pomislio to ne prijaviti. Priznao je za da je bio malo potresen tim što je našao.

"Počneš da razmišljaš kako je novac stigao do kaputa, da li je to neka starija gospođa štedila novac, ili je to crni novac ili novac od droge", rekao je on.

Predstavnik policije je saopćio da žele pronaći pravog vlasnika kaputa i novca i da onaj ko misli da jeste treba se javiti policiji, prenosi b92

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije