Pronađen mrtav u zamrzivaču i pored njega ovjerena izjava da supruga nije kriva

Radiosarajevo.ba
Pronađen mrtav u zamrzivaču i pored njega ovjerena izjava da supruga nije kriva
Foto: KUTV / Tooele

Kada je Jeanne Souron-Mathers umrla u novembru, policija iz grada Tooelea u američkoj državi Utah pronašla je tijelo njenog supruga Paula u zamrzivaču u njihovoj kući.

Promašli su i ovjerenu paulovu izjavu da supruga nije odgovorna za njegovu smrt, piše CNN.

Istražitelji su ove nedelje objavili kako vjeruju da je Paul Matherss umro prije deset godina i da istražuju mogućnost da je supruga nakon njegove smrti nastavila da prima njegovu penziju, piše Telegraf.rs.

Narednik Jeremy Hansen iz policijske stanice Tooele rekao je da su istražitelji poslali sudski upit i da sada čekaju finansijsku dokumentaciju.

Policija smatra da je Paul umro između 4. februara 2009. i 8. marta 2009. i da je bolovao od terminalne bolesti. Prije nego što je preminuo, napisao je izjavu da supruga nije odgovorna za njegovu smrt i ovjerio ju je kod notara u decembru 2008.

Istražitelji su pronašli notarku koja je ovjerila Mathersovu izjavu, ali je rekla da je nije ni pažljivo pročitala, nego samo udarila pečat“, kazao je Hansen.

Inače, supruga Jeanne (75) umrla je, čini se, prirodnom smrću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije