Profesorica engleskog primila pismo od Trumpa, ispravila ga i vratila

Radiosarajevo.ba
Profesorica engleskog primila pismo od Trumpa, ispravila ga i vratila
Foto: Greenvilleonline.com / Yvonne Mason
Penzionirana profesorica engleskog jezika Yvonne Mason iz Atlante primila je pismo od američkog predsjednika Donalda Trumpa, ispravila pravopisne greške i poslala ga nazad u Bijelu kuću.

Yvonne Mason, koja je 17 godina predavala engleski jezik u jednoj srednjoj školi, izjavila je da bi to pismo bilo ocijenjeno trojkom da je pisano u osnovnoj, a dvojkom da je pisano u srednjoj školi, piše Greenvilleonline.com.

Prema njenim riječima, pismo je sadržavalo pravopisne greške, među kojima je bilo 11 primjera pisanja reči "predsjednik" i "država" velikim slovom.

Pismo koje je primila od Trumpa bilo je odgovor na pismo koje je napisala povodom pucnjave u školi na Floridi 14. februara u kojoj je 17 učenika poginulo.

Kako kaže, pismo je vjerovatno napisao član osoblja, ne predsjednik lično.

"Kada primite pismo s najvišeg nivoa, očekujete da bar bude tehnički ispravno", rekla je profesorica.

profesorica_trump_pismo2.jpeg - undefined

Foto: Greenvilleonline.com

Mason je to pismo uporedila s pismom republikanskog senatora Lindseya Grahama, za koga je rekla da piše divna pisma.

Dodala je i da odgovor Bijele kuće nije posebno obuhvatio njen zahtjev, budući da je ona tražila od Trumpa da se lično sastane s porodicama ubijenih učenika.

Trumpova administracija često je ismijavana zbog gramatičkih grešaka, a američki predsjednik postao je poznat po tome što često u ranim jutarnjim satima objavljuje zapanjujuće tvitove“ pune gramatičkih i pravopisnih grešaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije