Indija / Profesor pronašao način protiv prepisivanja na ispitu: Znali su što ih čeka

21. 10. 2019. u 08:39:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Prepisivanje u školama i na fakultetima nije samo problem u Bosni i Hercegovini već i u Indiji, ali domišljati profesor Satish doskočio je potencijalnim prevarantima tako što im je prije ispita iz ekonomije i hemije stavio kartonske kutije na glavu.

Samo, po njega to nije dobro završilo...

Kutije su sprijeda bile izrezane tako da studenti mogu vidjeti ispred sebe i disati, ali da bi gledali niže ili u stranu, morali bi osjetno pomicati glavu, što izaziva pažnju zahvaljujući kutiji na glavi.

Naravno, čim su se fotografije ove metode pojavile na društvenim mrežama, krenule su rasprave koliko je tako nešto dobro ili nije, pa se profesor morao pravdati nadređenima.

"Vidio sam to kod kolege na jednom drugom fakultetu i odlučio testirati ovu metodu. Studentima smo unaprijed rekli što ih čeka", pojasnio je profesor na fakultetu Bhagat.

Tu metodu federalne vlasti nisu pozdravile jer šalje poruku prilagodbe prema onima koji su lošiji, odnosno, prevaranti. Jer, kako bi se njih spriječilo, moraju patiti svi studenti i to ostavlja loš primjer.

"Dok ne završimo istragu bit će obustavljen rad na fakultetu", saopćile su vlasti.

NEMA KOMENTARA