Profesor fizike postao zvijezda interneta snimajući svoje eksperimente

Radiosarajevo.ba
Profesor fizike postao zvijezda interneta snimajući svoje eksperimente
Pavel Viktor, 64-godišnji profesor fizike iz Odese, pukom slučajnošću je postao internet zvijezda, snimajući i postavljajući na YouTube kanalu svoje časove i eksperimente iz oblasti fizike za učenike koji nisu u školi.

"Djeca se razboljevaju, zima je... pa su me pitala 'Pavele Andrejeviču, možemo li da pratimo Vaša predavanja putem Skajpa?' Odgovorio sam da mogu. Prosto, ne možete preskočiti časove fizike mjesec dana i tek tako nadoknaditi propušteno pa sam zato morao snimiti najzahtjevnije lekcije u praznoj učionici", pojašnjava profesor.

Viktoru je škola kupila opremu kako bi uživo prenosio lekcije i postavljao ih na YouTube kanalu. Njegova popularnost počela je rasti, a njegovi snimci imaju oko osam miliona pregleda.

"Sreća je biti shvaćen. U komentarima na moje videe sa predavanja često možete pročitati: 'Shvatamo šta govorite', tako da ako vas drugi razumiju, to je razlog da budete sretni", rekao je Viktor.

Ovaj profesor odgovara na pitanja o fizici ko god da mu ih postavi... 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije