Prodavač mirno čitao novine dok mu je pljačkaš prijetio nožem

Radiosarajevo.ba
Prodavač mirno čitao novine dok mu je pljačkaš prijetio nožem
Na internetu se pojavio nevjerovatan snimak na kojem prodavač u momentu pljačke mirno čita novine.

Naime, prodavač na benzinskoj pumpi na zapadu Poljske ignorirao je pljačkaša koji mu je prijeteći nožem i tražio da isprazni kasu i preda sav novac i tako se odbranio. Prodavač je po ulasku pljačkaša nastavio na miru da čita novine, a pljačkaš je na kraju odustao.

Maskirani pljačkaš je u petak došao na benzinsku pumpu, izvadio nož i zatražio novac, ali prodavač Lukaš Šimanjski mislio je da je to neki šaljivdžija, pa mu je rekao: "Daj, zar ne vidiš da čitam novine".

Na snimku sigurnosne kamere vidi se kako maskirani pljačkaš stoji, preti nožem, ali prodavac na miru i dalje čita i lista novine, dok na kraju lopov, ne znajući šta da radi, diže ruke od propale pljačke i odlazi.

"Tražio je tri puta od mene pare. Prvi put sam mislio da je to šala i rekao sam mu da ne zeza, on je rekao da je ozbiljan napad i počeo je da preti nožem i rekao da spakujem sav novac -", opisao je pljačku prodavač.

Iako na snimku izgleda kao da svoje novine bez obzira na pretnju nožem čita se ledenim mirom, Šimanjski je kazao da mu nije baš bilo svejedno.

Policija je vrlo brzo uspjela da uhvati 34-godišnjeg Poljaka, kome pokušaj pljačke pumpe nije jedini zločin, pošto je prije toga u jednoj od zlataraopljačkao nakit vrijedan oko 2.000 eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije