Prije 7 godina dao djevojci s Downovim sindromom obećanje i održao riječ

Radiosarajevo.ba
Prije 7 godina dao djevojci s Downovim sindromom obećanje i održao riječ
Ben Moser i Mary Lapkowicz prijatelji su još od osnovne škole. Uvijek su imali posebnu i jedinstvenu povezanost.

Mary ima Downov sindrom, ali to nikada nije utjecalo na njihovo prijateljstvo.

"Mnogi vršnjaci su izbjegavali Mary zbog njenog Downovog sindroma, mislili su da je čudna. Ben nije bio jedan od tih ljudi", kazao je njen brat Tom Lapkowicz, prenosi portal brightside.me.

Ben i Mary su išli u istu osnovnu školu. Ben je uvijek bio veoma entuzijastičan kao dijete, pazio na Mary i pokušavao je uključiti u razne školske aktivnosti. Kada bi primijetio da se Mary dosađuje, vodio ju je na svoje nogometne treninge.

U četvrtom razredu obećao je prijateljici da će biti njen pratilac na završnoj maturskoj zabavi. No, uskoro je Mary promijenila školu. Ben je nastavio trenirati nogomet, te su se ponovo sreli na nogometnom takmičenju na kojem su učestvovali timovi obje škole.

Kada je došlo vrijeme za zabavu, Ben se sjetio obećanja i odlučio iznenaditi svoju blisku prijateljicu i odveo Mary na matursku zabavu. Tog dana, Mary se nikada nije osjećala sretnijom.

"Ben je povratio moju vjeru u ljude", izjavio je brat od Mary.

Benova majka je kazala kako je svoju djecu učila da uvijek stavljaju druge ispred sebe, da vole cijelim srcem i da se bore za ono u što vjeruju.

Danas ima sve razloge da bude zaista ponosna na svog sina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije