Priča o kojoj se raspravlja na netu: Pozvala je u goste, pa naplatila smještaj

Radiosarajevo.ba
Priča o kojoj se raspravlja na netu: Pozvala je u goste, pa naplatila smještaj
PrtScr / Ilustracija

U objavi na Mumsnetu, šokirana mama je otkrila da njezina stara prijateljica živi u južnoj Italiji i da su se dogovorile da cijela njezina porodica ode u posjet. Planirali su ostati u njezinoj kući pet dana, a mama je očekivala da će uskočiti i pomoći dok je tamo - ali nije očekivala da će joj prijateljica naplatiti naknadu za smještaj.

"Dogovorila sam se sa starom prijateljicom i kumom mojih kćeri da u siječnju posjetimo nju i njezina muža koji žive na jugu Italije s dvoje djece. Boravimo pet noći. Danas smo razgovarale kako bi donijele konačan dogovor, a ona je zatražila da joj platimo 800 funti (1750 KM) za boravak plus hranu. Šokirana sam i duboko uzrujana jer mi to izgleda tako bezosjećajno i komercijalno, a ne kao posjet prijateljima koji smo očekivali, plus ne možemo si to priuštiti - napisala je u objavi.

Foto: Mumsnet - undefined

PrtScr: Foto: Mumsnet

Kaže da bi rado platila 100 funti (218 KM) po osobi plus hranu, ali dvostruka cifra se čini pretjerana. Pitala se treba li otkazati putovanje, ali njezina kći je tako uzbuđena.

"Odsjedamo u njihovoj kući, ne u gostinjskoj kući ili u odvojenom stanu. Trebala sam to razjasniti na početku, ali nisam to očekivala pet dana prije odlaska. Uvijek sam govorila da sam sretna što mogu doprinijeti i nismo tražili džabe, ali... !!!!"

Drugi roditelji su podijeljeni oko toga ko je u ovom slučaju u krivu, pišu 24sata.hr.

Jedna žena u komentaru je napisala: "Četiri osobe odsjedaju u njezinom domu pet dana? Mislim da ti pokušava reći da to ne želi."

"Nečuveno je naplatiti gostima ostanak. Naprosto užasno. Cijela situacije me tjera da vas žalim", pisalo je u drugom komentaru.

Treći je komentirao kako je to nevjerojatno i da bi on bio jako uznemiren. Dodaje i da nikada ne bi ni pomislio naplatiti posjet prijateljima, pogotovo jer su oni ti koji plaćaju putovanje i ostalo.

"Živim u inostranstvu i uvijek sam sretan kada posjetitelji doprinesu u kupnji hrane/pića, ali se od njih to ne očekuje i nikad im ne bi naplatio smještaj", zaključio je četvrti.

Šta vi kažete?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije