Mislili su da su usvojili neodoljivu djevojčicu, a onda se desio preokret

Radiosarajevo.ba
Mislili su da su usvojili neodoljivu djevojčicu, a onda se desio preokret
Foto: Policija okruga Tippecanoe / Kristine Barnett i Michael Barnett

Priča koju prenosi Daily Mail o američkoj porodici koja je posvojila šestogodišnju curicu iz Ukrajine, sadrži sve elemente poznatog horor filma. Kristine i Michael posvojili su neodoljivu djevojčicu iz doma na Floridi, da bi kasnije shvatili da je riječ o odraslom sociopatu prerušenom u dijete. Barem tako oni tvrde.

Slična priča radnja je poznatog horora iz 2009. 'Siroče', kada bračni par u Domu za nezbrinutu djecu usvoje devetogodišnjakinju anđeoskog lica iz Rusije. Nakon niza jezivih događaja otkriju da je malena Esther zapravo 33-godišnja Leena Klamer koja boluje od hipopituitarizma, rijetkog oboljenja hipofize, bolesti koja može utjecati na različite tjelesne funkcije – rast, krvni pritisak ili reprodukciju.

Kristine Barnett (45) i njen bivši suprug Michael Barnett (43) optuženi su nedavno da su napustili i zanemarili dijete, Nataliju Grace te je ostavili u stanu u gradu Lafayette, u američkoj saveznoj državi Indiani 2013. godine nakon čega su se preselili u Kanadu i prekinuli sve kontakte. 

Policija tvrdi da je djevojčica živjela prepuštena sama sebi tri godine unatoč tomu što boluje od rijetke bolesti patuljastog rasta i ima problema s hodanjem.

U ekskluzivnom intervjuu za Daily Mail, ogorčena Kristine je ispričala da u ovom slučaju ima jedna velika činjenica: Natalia u vrijeme posvojenja nije imala 9 godina, kako je navedeno u dokumentima, nego 22 godine. Barnett tvrdi da su prave žrtve ona i njena porodica koju je Natalia godinama terorizirala prijetnjama da će ih zaklati u snu, guranjem na električnu ogradu i sipanjem izbjeljivača u kafu.

"Dogodilo nam se upravo ono o čemu je snimljen film 'Siroče', pisala je izjave i crtala slike govoreći da želi ubiti članove obitelji, zamotavala ih u dekicu i odnosila u dvorište. Znali smo je zateći kako stoji pokraj nas usred noći, nismo mogli ići spavati, morali smo skrivati sve oštre predmete", otkriva Kristine.

"Vidjela sam je kako stavlja izbjeljivač, ili sličnu hemikaliju u moju kafu. Kada sam je pitala što radi, rekla mi je 'pokušavam te otrovati'. Mediji me ocrnjuju kao zlostavljača djeteta, ali tu se ne radi o nikakvom djetetu. Natalija je žena, ona ima menstruaciju, zube odraslih osoba, nikada nije narasla niti dva centimetra, što se ipak događa kod djece patuljastog rasta", objasnila je Kristine.

"Svi su doktori potvrdili da pati od teškog psihičkog oboljenja koja se dijagnosticiraju samo kod odraslih osoba. Znala je iskakati iz automobila u vožnji, prozore je prljala krvlju. Činila je stvari koje ne biste mogli zamisliti da radi neko dijete."

Prije nego što su ostali šokirani optužnicom za kazneno djelo napuštanja djeteta 11. septembra, Barnett i njezin bivši suprug Michael slovili su kao uzoriti roditelji koji su odgojili Jacoba, sina genijalca s dijagnozom autizma.

Ostatak teksta pročitajte na ovom linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije