Prestigao Bill Gatesa: Jeff Bezos s 93 milijarde dolara najbogatiji čovjek svijeta

Radiosarajevo.ba
Prestigao Bill Gatesa: Jeff Bezos s 93 milijarde dolara najbogatiji čovjek svijeta
EPA / Jeff Bezos
Lista najbogatijih ljudi svijeta prošle sedmice blago je izmijenjena kada je Bill Gates "pao" na drugo mjesto, nakon što ga je na vrhu zamijenio Jeff Bezos, vlasnik Amazona.

Bezos je postao najbogatiji čovjek svijeta nakon što je cijena Amazona preko noći porasla za 7 milijardi dolara, čime je Bezosovo bogatstvo poraslo na 93 milijarde dolara, prenosi Forbes.

Gatesu nije pomoglo ni to što je taj dan svom bogatstvu pridodao oko 550 miliona dolara, jer je ostao na 89.5 milijardi dolara.

Ipak, stvari bi se uskoro mogle promijeniti ukoliko Microsoft krene povećavati svoju zaradu, ali ipak Bezos je postavio novi lični rekord jer je prethodni put, u julu, bio najbogatiji čovjek svijeta samo jedan dan.

No, s obzirom na dominaciju Amazona na tržištu, vjeruje se da će Bezos još neko vrijeme biti na vodećoj poziciji.

Bezos nije oduvijek bio milijarder kao što je danas. Njegova majka imala je 16 godina kada ga je rodila 1964. godine.  Roditelji su mu se upoznali u srednjoj školi. Pobjegli su u Meksiko da se vjenčaju, ali su se razveli kada je Bezos imao 17 mjeseci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije